Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πένθος σε τρία χωριά για το θάνατο του Παπά – Γιώργη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 13:05 Πένθος σε τρία χωριά για το θάνατο του Παπά – Γιώργη

Μόλις στα 60 του χρόνια «έφυγε» για το ταξίδι της αιωνιότητας…

Τον ιερέα τους Γεώργιο Λύτα αποχαιρετούν το απόγευμα της Τετάρτης 3 Ιουλίου οι κάτοικοι τριών χωριών της Λοκρίδας, της Μενδενίτσας, της Ανάβρας και των Καραβιδιών.

Ο αγαπητός σε όλον τον κόσμο πατέρας Γεώργιος «έφυγε» πρόωρα για το μεγάλο ταξίδι, μόλις στα 60 του χρόνια, μετά από ξαφνικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Η είδηση της εκδημίας του πατήρ Γεώργιου βύθισε στο πένθος όχι μόνο τις τρεις ενορίες στις οποίες ιερουργούσε, αλλά και όσους τον γνώριζαν ειδικά τα τελευταία 35 χρόνια που βρισκόταν στις τάξεις της εκκλησίας.

Εκτός από ένας πράος και ταπεινός ποιμένας, ο Πατήρ Γεώργιος (ο παπά - Γιώργης για όλο το ποίμνιό του) υπήρξε και υπόδειγμα οικογενειάρχη, έχοντας μεγαλώσει με την πρεσβυτέρα Μαρία δύο παιδιά εκ των οποίων το ένα ακολούθησε επίσης την ιεροσύνη.

Η κηδεία του θα γίνει το απόγευμα στις 18:00’ από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μενδενίτσας. Η σορός θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 17:15’.

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας για την εκδημία του π. Γεώργιου

 Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με την κατ’ άνθρωπον θλίψη αναγγέλλει την προς Κύριον εκδημίαν του εν ενεργεία Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως μας μακαριστού π. Γεωργίου Λύτα,  ο οποίος εξεδήμησε εις Κύριον το απόγευμα της Τρίτης  σε ηλικία 60 ετών.

Ο μακαριστός π. Γεώργιος ήταν έγγαμος Κληρικός , πατέρας δυο παιδιών και κατοικούσε στο χωριό Μενδενίτσα. Γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1959. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 20 Ιανουαρίου του 1984 και Πρεσβύτερος στις 29 του ιδίου μηνός από τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Δαμασκηνό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μενδενίτσης όπου και διορίστηκε και τελούσε τα Εφημερικά του καθήκοντα έως της εκδημίας του. Επίσης εξυπηρετούσε και τις λειτουργικές ανάγκες των Ενοριών στα χωριά Καρραβίδια και Ανάβρα. Έλαβε το οφίκιο του Οικονόμου τον Ιούλιο του 1995. Με την πρεσβυτέρα του Μαρία απέκτησε δυο παιδιά εκ των οποίων το ένα είναι Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως μας,  ο π. Νικόλαος Λύτας Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Λυγαριάς.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Γεωργίου θα τελεσθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο σήμερα στις 6:00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μενδενίτσης.