Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πήρε φωτιά άχυρο που είχε αποθηκευτεί σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη – Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019 10:29 Πήρε φωτιά άχυρο που είχε αποθηκευτεί σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη – Δείτε εικόνες

Αναζητείται αυτός που τα άφησε στον «ξένο» χώρο…

Ολοσχερώς καταστράφηκε η σκεπή εγκαταλειμμένης αποθήκης στις εγκαταστάσεις που στεγάζονταν το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζωών στην Καρδίτσα, από πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (2/7).

Μέσα στην αποθήκη είχαν τοποθετηθεί από άγνωστο πρόσωπο περίπου 400 με 500 δέματα με άχυρο από τα οποία και ξεκίνησε, για άγνωστη προς το παρόν αιτία η πυρκαγιά, και φυσικά κάηκαν όλα ενώ συνεχίζουν να καίγονται και σήμερα, καθώς το άχυρο κρατά υψηλή θερμοκρασία και η φωτιά αναζωπυρώνεται.

Στο χώρο, που βρίσκεται λίγο πριν από το νοσοκομείο και στην απέναντι πλευρά, είναι συνεχώς ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το οποίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα ρίχνει νερό και για να σβήνει τις μικροεστίες αλλά και για να αποφευχθεί πιθανή επέκταση στις χορτολιβαδικές εκτάσεις που βρίσκονται πέριξ των εγκαταστάσεων.

Πλέον τα πράγματα είναι υπό πλήρη έλεγχο και ουσιαστικά είμαστε σε μία κατάσταση αναμονής για να ολοκληρωθεί η καύση του άχυρου. Το ευτύχημα είναι ότι αποφεύχθηκε η επέκταση όταν η φωτιά ήταν σε εξέλιξη και οι όποιες ζημιές περιορίστηκαν στην σκεπή και το εντός της αποθήκης άχυρο.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς αλλά και για τον άνθρωπο που αποθήκευσε εκεί το άχυρο γίνονται έρευνες από τα αρμόδια τμήματα.

Πηγή: karditsalive.net