Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχώς νέες εστίες στην Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 17:55 Συνεχώς νέες εστίες στην Εύβοια

Έργο εμπρηστών πίσω από τα καινούρια μέτωπα που κατακαίουν δασικές εκτάσεις;

Πριν καλά – καλά περάσει ο κίνδυνος από την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:15’ το μεσημέρι της Πέμπτης στο χωριό Μανίκια του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, οι Πυροσβέστες βρέθηκαν το βράδυ αντιμέτωποι με δύο νέες εστίες στο Πυργί και τον Άγιο Γεώργιο σε μια απόσταση που δε δικαιολογεί κάποια σχέση μεταξύ τους.

Επιπλέον στις 4:00’ το απόγευμα της Παρασκευής (5/7) η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε και νέα εστία στο Τραχήλι που βρίσκεται κάτω από τα Μανίκια, όμως και πάλι δύσκολα μπορεί να είναι έργο της φύσης.

Στην περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρότατες χερσαίες δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεπικουρούμενες από υδροφόρες και ερπυστριοφόρα της Περιφέρειας, ενώ σημαντική δουλειά έκαναν σήμερα τα αεροπλάνα. Αν δεν είχαν ξεσπάσει ξαφνικά τόσα μέτωπα ίσως αυτή τη στιγμή να μιλούσαμε για μερικό έλεγχο των πυρκαγιών.

Σημειώνουμε ότι στην περιοχή ενεργεί Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) προς διερεύνηση των αιτιών, για τις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη, έχοντας προβεί ήδη στη σύλληψη ενός ατόμου για την πρώτη πυρκαγιά.

Προληπτικά και χωρίς να υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις έχουν εκκενωθεί μέχρι τώρα πέντε χωριά και συγκεκριμένα Μακρυχώρι, Λοφίσκος, Δάφνη, Νεοχώρι και Γαβαλά με μέριμνα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.

Διαβάστε επίσης: Η επίσημη ενημέρωση από το Σπανό για τις πυρκαγιές στην Εύβοια