Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις Δημοτικές Ενότητες στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 18:55 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις Δημοτικές Ενότητες στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ε.Ε. για την άμεση χαρτογράφηση των περιοχών της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Το «πράσινο φως» προκειμένου να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, περιοχές του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, περιμένει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, έχει ζητήσει να κηρυχτούν οι Δημοτικές Ενότητες Αυλωναρίου, Κονίστρων και Ταμυναίων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

 Επίσης ο κ. Μπακογιάννης επισημαίνει ότι «όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα λοιπά σώματα ασφαλείας, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και οι εθελοντές επιχειρούν συνεχώς, για την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας».

Η Περιφέρεια επιχειρεί με 20 υδροφόρες, 9 ερπυστριοφόρα και 4 οχήματα τύπου Unimog.

«Η νύχτα προβλέπεται μακρά και συστήνεται σε όσους διαμένουν ή διέρχονται από την περιοχή να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής», καταλήγει το ενημερωτικό δελτίο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus

Μέχρι στιγμής από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει γίνει γνωστό ότι έχει ενεργοποιηθεί ως Εθνικό Σημείο Επαφής η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για τις περιοχές της Εύβοιας (Δήμος Κύμης-Αλιβερίου), προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στη αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται δωρεάν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση