Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: «Ακούσαμε ένα μπαμ και είδαμε μια λάμψη…»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 08:57 Λαμία: «Ακούσαμε ένα μπαμ και είδαμε μια λάμψη…»

Στο σκοτάδι μια γειτονιά στην Αμφιθέα, όταν φορτηγό κατέβασε εναέριο καλώδιο…

«Ακούσαμε ένα δυνατό μπαμ που συνοδεύτηκε από λάμψη σαν να έπεσε δίπλα μας κεραυνός…»!!!

Με τα παραπάνω λόγια περιέγραφαν σχεδόν έντρομοι στο LamiaReport οι κάτοικοι της οδού Καραναστάση στην Αμφιθέα, την νυχτερινή περιπέτειά τους, όταν φορτηγό (;) πέρασε από το σημείο και έκοψε καλώδιο παροχής ρεύματος.

Το αναπάντεχο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα ξημερώνοντας Σάββατο (6/7). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των κατοίκων, το μεγάλο όχημα πρέπει να ήταν φορτωμένο με κάποιο ψηλό μηχάνημα ώστε να φτάσει σε τέτοιο ύψος και να κόψει καλώδιο.

Ειδοποίησαν το ΔΕΔΔΗΕ και την Αστυνομία και σύντομα ένα σταθμός της Τροχαίας βρέθηκε στο σημείο για να μην επιτρέψει σε ανθρώπους ή οχήματα να πλησιάσουν το κομμένο καλώδιο.

Σύμφωνα με τους τεχνικούς του Διαχειριστή Ηλεκτρικής Ενέργειας η βλάβη θα μπορούσε να αποκατασταθεί για τα σπίτια που είχαν μείνει με μία φάση λιγότερη, ωστόσο για μία τουλάχιστον οικοδομή το πρόβλημα θα λυνόταν με το πρώτο φως της ημέρας.

«Άραγε ο οδηγός που προκάλεσε τη συγκεκριμένη ζημιά σκέφτηκε εγκαταλείποντας το σημείο ότι έθετε σε σοβαρό κίνδυνο δεκάδες διερχόμενους κυρίως νεαρά παιδιά από το εκτεθειμένο καλώδιο;», ήταν η ερώτηση που έκαναν μεταξύ τους οι κάτοικοι της περιοχής συμφωνώντας ότι στην εποχή μας προτιμάμε να σκεφτόμαστε μόνο για τις ευθύνες που έχουν οι άλλοι απέναντι μας!

Οι κάμερες πάντως που υπάρχουν στο σημείο, ίσως δώσουν την απάντηση που γυρεύουν…