Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυτική Φθιώτιδα: Στο "παρά πέντε" γλύτωσαν δύο χωριά από τη μεγάλη πυρκαγιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 19:05 Δυτική Φθιώτιδα: Στο "παρά πέντε" γλύτωσαν δύο χωριά από τη μεγάλη πυρκαγιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε δύσβατη περιοχή οι φλόγες. Ενισχύθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής…

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από το Καστρί του Δήμου Μακρακώμης και συγκεκριμένα στο Παλιούρι.

Οι φλόγες κατέκαψαν αρκετά στρέμματα χαμηλής δασικής βλάστησης, βοηθούμενες από τον δυνατό όσο και καυτό αέρα που φυσάει στην περιοχή.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και μέσα της Πολιτικής Προστασίας, συν τα δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας έφθασαν πολύ γρήγορα στο σημείο, πετυχαίνοντας να κόψουν τη φωτιά πριν τα χωριά Καστρί και Παλιούρι, σώζοντας σπίτια αλλά και μαντριά που είναι διάσπαρτα στην περιοχή.

Ωστόσο το μέτωπο έχει απλωθεί σε μια ακτίνα δύο χιλιομέτρων και κινείται προς δύσβατες ακατοίκητες περιοχές για αυτό και άμεση πρόσβαση έχουν μόνο τα αεροπλάνα.

Ήδη στο σημείο έχουν σπεύσει 80 πυροσβέστες με 36 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 5 αεροσκάφη.  Την επιχείρηση συνδράμουν 4 οχήματα της Περιφέρειας, η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο.

Δείτε και βίντεο από τις πρώτες στιγμές της πυρκαγιάς:

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη πυρκαγιά στη δυτική Φθιώτιδα (Βίντεο-Φώτο)