Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμπλήρωση προκήρυξης για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 10:22 Συμπλήρωση προκήρυξης για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Είκοσι επτά (27) οι θέσεις μαζί με τις ειδικές κατηγορίες.

Με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, συμπληρώθηκε η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019 - 2020, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως προς τον καθορισμό του αριθμού εισαγομένων.

Ο αριθμός των αστυνομικών (ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες και αστυφύλακες) που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019 - 2020 καθορίζεται σε είκοσι επτά (27). Από τον αριθμό αυτό:

α. Ποσοστό 10%, ήτοι τρείς (3) θέσεις, καλύπτεται από υποψηφίους με βάση τη βαθμολογία που απέκτησαν κατά την τελευταία συμμετοχή τους τα προηγούμενα δύο (2) έτη, χωρίς νέα εξέταση. Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται:

- Σε ποσοστό 40%, ήτοι μία (1) θέση, στους υποψήφιους/ες του έτους 2017 που συμμετείχαν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις, Ημερήσιων Γενικών Λυκείων.

- Σε ποσοστό 60%, ήτοι (2) θέσεις, στους υποψήφιους/ες, του έτους 2018, που συμμετείχαν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις Ημερήσιων Γενικών Λυκείων.

β. Ποσοστό 90%, ήτοι είκοσι τέσσερις (24) θέσεις, καλύπτεται από υποψηφίους/ες που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις Ημερήσιων Γενικών Λυκείων έτους 2019, με το σύστημα εισαγωγής που θεσπίστηκε με το ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193−Α΄) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Εξ αυτών οι δύο (2) στην ειδική κατηγορία πολυτέκνων (γονέων και τέκνων).