Η κρυμμένη παραλία της Λάρισας - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 14:09 Η κρυμμένη παραλία της Λάρισας - ΦΩΤΟ

Σε μια ακτογραμμή περίπου εβδομήντα χιλιομέτρων στα παράλια της Λάρισας συναντάς μια πλειάδα από ιδιαίτερες παραλίες. Εκείνη που ανακαλύπτεις με μεγαλύτερη δυσκολία βρίσκεται στην οριογραμμή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας. Εκεί κρύβεται μια ιδιαίτερη και άγρια παραλία, τα Μεταλλεία Σκλήθρου.

Μετά τον Αγιόκαμπο ακολουθούμε το δρόμο για Ρακοπόταμο και Σκλήθρο και συνεχίζουμε με κατεύθυνση προς το Κεραμίδι Μαγνησίας. Εκεί, μια μικρή επιγραφή δείχνει πως ο επαρχιακός δρόμος οδηγεί στο Κεραμίδι. Στρίβοντας αριστερά αρχίζει μια ωραία περιπέτεια σε ένα παρθένο τοπίο, με τα δέντρα άλλοτε να σκιάζουν το δρόμο, κι άλλοτε η άγρια φύση να τρομάζει τον επισκέπτη. Ο χωμάτινος δρόμος έχει σχετικά καλή βατότητα, ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά εάν κάποιος επιχειρήσει να τον διαβεί με συμβατικό επιβατικό αυτοκίνητο.

Στη διαδρομή ανεβοκατεβαίνεις την πλαγιά, διασχίζεις χαράδρες που θυμίζουν ζούγκλα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ρίχνοντας μια ματιά στο Αιγαίο το τοπίο σε προειδοποιεί για συνετή και προσεκτική οδήγηση.

Μετά από μια μαγευτική διαδρομή ενός 25λέπτου ο επισκέπτης διασχίζοντας και τον οικισμό Ισιώματα φτάνει στα Μεταλλεία, μια παραλία που ονομάστηκε έτσι από το ορυχείο εξόρυξης τάλκη (ορυκτού) που υπήρχε στην περιοχή στις αρχές του 19ου αιώνα και ο σημερινός σκελετός μας το θυμίζει.

Η παραλία είναι γεμάτη βράχια. Επιβλητικότερος ο βράχος Σουρσουλέγγος, που στέκεται σχεδόν μπροστά από το εγκαταλελειμμένο μεταλλείο.

Διακρίναμε δύο δύτες να περιηγούνται στον καθαρό και πλούσιο σε θαλάσσια ζωή βυθό.

Τα βραχόνια στην παραλία πλέκουν ακόμη περισσότερο το μύθο της κρυμμένης και πιο άγριας παραλίας της Λάρισας. Πολλοί επιλέγουν να την επισκεφθούν από θαλάσσης.

Ανακαλύψτε τη, θα σας γοητεύσει και θα σας αποζημιώσει η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του τοπίου και τα καταπράσινα νερά του Αιγαίου. Ιδανική για καταδύσεις και ψαροντουφεκάδες…

Φωτογραφίες: Μιχάλης Τζεζαϊρλίδης

Πηγή: larissanet.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση