Πυρκαγιά από κεραυνό στον Παρνασσό - Εκκενώθηκαν δυο κατασκηνώσεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 08:25 Πυρκαγιά από κεραυνό στον Παρνασσό - Εκκενώθηκαν δυο κατασκηνώσεις

Ολονύχτια επιχείρηση για τη μεταφορά παιδιών και προσκόπων από δυο κατασκηνώσεις κοντά στην Αμφίκλεια - Μάχη και με τις φλόγες για να σωθεί το ελατόδασος του Παρνασσού.

Ένας κεραυνός ήταν η αιτία για να εκδηλωθεί πυρκαγιά γύρω στις 2:00' τα ξημερώματα στον Παρνασσό κοντά στη Φτερόλακα. Αμέσως σήμανε συναγερμός αφού εκείνη την ώρα έπνεαν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή και δημιουργήθηκε ιδιαίτερα μεγάλο μέτωπο πολύ γρήγορα.

Επιτόπου στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για να την αντιμετωπίσουν, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή να εκκενωθούν δύο κατασκηνώσεις που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα, ανατολικά της φωτιάς, καθώς το μέτωπο έδειχνε να κατευθύνεται προς εκεί .

Πιο συγκεκριμένα μέσα στη νύχτα 134 παιδιά από την κατασκήνωση των χριστιανικών μαθητικών ομάδων έχουν μεταφερθεί στο γυμνάσιο και λύκειο της Αμφίκλειας, ενώ  άλλοι 124 πρόσκοποι μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται προσωρινά στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Αν και δεν κινδύνεψε κανείς και οι εκκενώσεις έγιναν καθαρά προληπτικά, όπως είναι φυσικό υπήρξε μεγάλη αναστάτωση καθώς οι γονείς προσπαθούσαν να μάθουν τι συμβαίνει, όταν ενημερωθήκαν από τα παιδιά τους για την εκκένωση των κατασκηνώσεων και τη μεταφορά τους στην Αμφίκλεια.

Τέλος κάλο όλα καλά, αφού και κάνεις δεν κινδύνεψε και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, πάρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν όλη τη νύχτα στην περιοχή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση