Σπουδές δεύτερης ευκαιρίας για αποφοίτους των ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 18:03 Σπουδές δεύτερης ευκαιρίας για αποφοίτους των ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δε φαίνεται ότι θα λειτουργήσει προς το παρόν κάποιο Διετές Πρόγραμμα στη Λαμία ή σε κάποια άλλη πόλη της Στερεάς...

Σε εφαρμογή του σχεδίου Γαβρόγλου για τα διετή προγράμματα σπουδών εντός των Πανεπιστημίων, τον προσεχή Οκτώβριο θα υπάρχει μια «δεύτερη ευκαιρία» για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ που δεν θα καταφέρουν να εισέλθουν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το ethnos.gr σε αυτήν πρώτη περίοδος λειτουργίας τους, θα συμμετάσχουν 11 πανεπιστήμια µε 67 διετή προγράµµατα σε αντίστοιχες ειδικότητες.

Από τον Οκτώβριο του 2019 µεγάλος αριθµός αποφοίτων θα µπορεί να εγγραφεί στα εν λόγω προγράµµατα, τα οποία θα εποπτεύονται από το εκάστοτε Κέντρο Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης (ΚΕΕ) που θα ιδρυθεί σε κάθε πανεπιστήµιο το οποίο θα φιλοξενήσει τέτοιου είδους προγράµµατα. Θα διοικείται από ένα συµβούλιο που θα ορίζει κάθε πανεπιστήµιο, επικεφαλής του οποίου θα είναι ένας αντιπρύτανης. Η λειτουργία των διετών προγραµµάτων χρηµατοδοτείται από το υπουργείο Παιδείας µε διακριτούς χρηµατοδοτικούς πόρους.

Σηµειώνεται ότι οι σπουδές είναι δωρεάν, διαρκούν τέσσερα ακαδηµαϊκά εξάµηνα, περιλαµβανοµένων των µαθηµάτων, των εργαστηρίων και της πρακτικής άσκησης. και απευθύνονται αποκλειστικά σε αποφοίτους των ΕΠΑΛ στους οποίους θα παρέχουν επαγγελµατικά πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προσόντων επιπέδου 5. Οι σπουδαστές επιλέγονται µε βάση τον βαθµό απολυτηρίου ΕΠΑΛ, χωρίς εξετάσεις.

Διετή Προγράμματα, ανακοίνωσε και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, χωρίς να εμπλέκεται όπως φαίνεται από τα αντικείμενα, κάποιο τμήμα της Λαμίας. Ομοίως και κάποια άλλη πόλη της Στερεάς Ελλάδας, αφού το Γεωπονικό συμμετέχει με δύο Προγράμματα που αφορούν τον τομέα «Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος», ενώ το ΕΚΠΑ δε συμμετέχει.

Όλα τα προγράμματα:

 

pan1.jpg
pan2.jpg

 

pan3.jpg
pan4.jpg

 

pan5.jpg
pan6.jpg
Προσαρμοσμένη αναζήτηση