Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολογισμός «Αντίνοου»: Σε Κορινθία, νότια Εύβοια και Σποράδες τα προβλήματα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 13:37 Απολογισμός «Αντίνοου»: Σε Κορινθία, νότια Εύβοια και Σποράδες τα προβλήματα

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει όλος ο μηχανισμός – Χωρίς περιστατικά τραυματισμών μέχρι τώρα οι αναφορές…

Η περιοχή της Καρύστου, όπου είχαμε την παράσυση σκηνών και αυτοκινήτου, η Κορινθία που δέχτηκε το μεγαλύτερο όγκο νερού το τελευταίο 24ωρο και οι Σποράδες, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους, επικέντρωσε το βάρος της η Πυροσβεστική Υπηρεσία σύμφωνα με το μεσημβρινό ενημερωτικό που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα λοιπόν με τις μέχρι στιγμής αναφορές, οι περιοχές που επηρεάστηκαν περισσότερο βρίσκονται στο νομό Κορινθίας, στη νότια Εύβοια και στις Σποράδες.

Ειδικότερα, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κορινθίας, κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και διασώσεις 9 ατόμων από 5 επιβατικά ΙΧ οχήματα, τα οποία  μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου Ευβοίας, το ΠΣ κινητοποιήθηκε με 16 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 6 άτομα με μία σωστική λέμβο της 7ης ΕΜΑΚ.

Στις παραπάνω επιχειρήσεις συνέδραμαν ουσιαστικά οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας των οικείων Δήμων και Περιφερειών με μηχανήματα και προσωπικό, καθώς και οι τοπικές αστυνομικές Αρχές. Περαιτέρω και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) παρέμενε σε ετοιμότητα σε περίπτωση ανάγκης συνδρομής.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά τραυματισμών, ενώ ο μηχανισμός θα παραμείνει σε αυξημένη ετοιμότητα μέχρι και το πέρας των έκτακτων καιρικών φαινομένων.