Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην περιοχή της Λοκρίδας οι δολοψεκασμοί για το δάκο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 10:56 Στην περιοχή της Λοκρίδας οι δολοψεκασμοί για το δάκο

Από την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 άρχισε η εφαρμογή δολοματικών ψεκασμών από εδάφους για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, στις ελαιοκομικές περιοχές που περιλαμβάνονται από την Δ.Κ. Αγ. ΚωνΙνου, τις Τοπ. Κοινότητες των Δήμων Λοκρών και Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Φθιώτιδας ενημέρωσε για την απομάκρυνση από τους μελισσοκόμους  τα μελισσοσμήνη τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια των ψεκασμών δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στον ελαιώνα άσκοπα άνθρωποι και ζώα. Οι ελαιοπαραγωγοί επιβάλλεται να επισκέπτονται τα κτήματά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Επίσης όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιοπερίβολα να μεριμνήσουν ώστε να είναι ανοιχτά και τα συνεργεία να έχουν πρόσβαση στα δέντρα για να τα ψεκάσουν.

Οι ελαιοκαλλιεργητές οι οποίοι είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας πρέπει να εφαρμόζουν πιστά όλα όσα απορρέουν από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, προκειμένου να αποφύγουν τους ψεκασμούς των ελαιοδέντρων τους. Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου, καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς ή βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια, κλπ) όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη ΔΙνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής τηλ.:2231353171Ι170, Κ.Α.Ο. Αταλάντης 2233351414 & Γ.Α.Ο. Στυλίδας 2238022351.