Μπακογιάννης – Υπερήφανος: Περιφέρεια και Δήμοι δούλεψαν σαν ένας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 14:57 Μπακογιάννης – Υπερήφανος: Περιφέρεια και Δήμοι δούλεψαν σαν ένας

Σπανός: «Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο…»

Μέσα σε οικογενειακό κλίμα συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης (18/7) η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, παρουσία τόσο του απερχόμενου, όσο και του νέου (από 1/9/19) Περιφερειάρχη.

Κοινή άποψη ότι, Περιφέρεια και Δήμοι «λειτούργησαν σαν ένας» και όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κώστας Μπακογιάννης «παίξαμε για τη φανέλα».

«Δώσαμε πραγματικά νόημα στην περιφερειακή συνείδηση. Τούτη εδώ είναι μία Περιφέρεια από τα Άγραφα μέχρι και τη Σκύρο και το ζητούμενο πάντα είναι η συνοχή. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, λοιπόν, ας κρατήσουμε αυτά τα δύο: την ανάγκη για συνεργασία, την ανάγκη για περιφερειακή συνείδηση», πρόσθεσε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης

Κάνοντας μια αποτίμηση της συνεργασίας της Περιφέρειας με τους Δήμους της Στερεάς ο Κώστας Μπακογιάννης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ήταν μία συντονισμένη προσπάθεια, μία προσπάθεια όλων μας όλα αυτά τα χρόνια. Δημιουργήσαμε ένα ενιαίο, ένα αρραγές μέτωπο. Πήγαμε στην Αθήνα, πήγαμε στις Βρυξέλες, φτάσαμε παντού. Και εκεί που η Περιφέρειά μας, το 2014 ξεκίνησε με ένα πρόγραμμα 190 εκατομμυρίων ευρώ  αλλά και με οφειλές που ξεπερνούσαν τα 70 εκατομμύρια, τώρα έχει ένα πρόγραμμα το οποίο αγγίζει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ».

Ο κ. Μπακογιάννης σημείωσε και μερικά ακόμη νούμερα όπως τα 305 εκατομμύρια σε έργα που έγιναν ή γίνονται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

«Ενωθήκαμε σαν γροθιά και βάλαμε στόχους, χωρίς να κοιτάζουμε κομματικές γραμμές», είπε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Λουκάς Υπερήφανος, που υπογράμμισε ότι αυτός ήταν και ο λόγος που πέτυχαν στους στόχους που έβαλαν.

Ο κ. Υπερήφανος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του μιλώντας για τις συνεργασίες που είχε, τόσο με τον «περιφερειάρχη της καρδιάς του», όσο και με «αδελφούς – φίλους» που απέκτησε κατά τη διάρκεια της θητείας του. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι και με το νέο Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό θα συνεχιστεί με την ίδια συνέπεια η εξαιρετική συνεργασία με τους Δήμους.

Από την πλευρά του ο κ. Σπανός θυμήθηκε όταν ξεκινούσε με την ομάδα Μπακογιάννη το 2014, ότι δεν πίστευε ότι θα σταθεί μια περιφέρεια ετερόκλητη και ότι θα μπορούσε να προχωρήσει μέσα σε εποχή κρίσης και γραφειοκρατίας. «Όλα αυτά στη συνέχεια έγινα πιο αισιόδοξα, πιο φωτεινά, γιατί η Περιφέρεια λειτούργησε με ανοιχτές πόρτες και σχεδιασμό. Οι μεν Δήμαρχοι που συνεχίζουν, να συνεχίσουν το υψηλό και ποιοτικό τους έργο και όσοι δε συνεχίζουν να παραμείνουν ενεργοί στις κοινωνίες τους», κατέληξε ο κ. Σπανός.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση