Προειδοποίηση από το Δήμο Δομοκού για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 20:40 Προειδοποίηση από το Δήμο Δομοκού για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Την υποχρέωση των δημοτών για τον καθορισμό των οικοπέδων τους, σύμφωνα και με την Πυροσβεστική Διάταξη, υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Δομοκού.

Όπως αναφέρει πρέπει, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των  οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους.

Μαζί και την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, υπενθυμίζει επίσης ότι επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 Χ το τετραγωνικό μέτρο. Επιπλέον βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώνονται, η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων τους και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού κώδικα.

«Ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία των Δημοτών του και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση που υπογραμμίζει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να καθαρίσουν  τα οικόπεδά τους.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση