Ξεσπά ο τραγικός πατέρας που έχασε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο Μάτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019 16:33 Ξεσπά ο τραγικός πατέρας που έχασε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο Μάτι (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κατηγορώ σε Τσίπρα και Δούρου…

Μία από τις πιο μαύρες επετείους είναι για τη χώρα μας η 23η Ιουλίου.

Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο είχαμε το ολοκαύτωμα στο Μάτι, μια τραγωδία με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας.

Ανάμεσα στα θύματα και οι δίδυμες 9χρονες αδερφούλες με καταγωγή από το Μαυρολιθάρι Φωκίδας, Βασιλική και Σοφία Φιλιπποπούλου.

Το βίντεο που ανάρτησε ο χαροκαμένος πατέρας Γιάννης Φιλιππόπουλος, γεμάτο πόνο, ξεχειλίζει από οργή. Μπροστά στο μνήμα των παιδιών του ζητεί εξηγήσεις από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου.

«Ήταν ωραία κ. Τσίπρα τα Χριστούγεννα όταν φιλάγατε τα παιδάκια στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ εγώ αναγκάστηκα να φιλήσω τα παιδάκια μου παραμορφωμένα και καμένα» αναφέρει ο κ. Φιλιππόπουλος και προσθέτει:

«Κα Δούρου ήσασταν ωραία όταν βγαίνατε στις εκπομπές με το μαλλάκι σας και δικαιολογούσατε τον εαυτό σας. Δυστυχώς δεν μου έμεινε μαλλάκι εμένα για να κρατήσω ενθύμιο από τα παιδάκια μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, συγγενείς, φίλους, ανθρώπους που στάθηκαν κοντά μου, αστυνομία, πυροσβεστική που με βοήθησαν εκείνες τις ώρες, συναδέλφους, εργοδότες και βέβαια τη γυναίκα μου. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθείτε. Με νόμιμο τρόπο».

«Η μόνη γαλήνη που θα βρω στην ψυχή μου είναι ότι τα δικά σας παιδιά, των υπευθύνων, θα μεγαλώσουν κάποια στιγμή και θα σας μισήσουν για αυτό που κάνατε στην οικογένειά μου και σε τόσες άλλες οικογένειες» καταλήγει ο χαροκαμένος πατέρας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Μαυρολιθαριτών, άνοιξε λογαριασμό για όποιον θέλει να ενισχύσει την προσπάθειά τους για την κατασκευή «ψυχαγωγικού πάρκου» στο χωριό με το όνομα «το πάρκο της Σοφίας και της Βασιλικής».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση