Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλύτερη η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά της Ασωπίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 21:55 Καλύτερη η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά της Ασωπίας

Επί ποδός εξακολουθούν και βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας στην μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ασωπία του Δήμου Τραγάνας στις 16:38’ το απόγευμα της Τετάρτης (24/7).

Μετά από πολύωρη μάχη με τις φλόγες από ξηράς και αέρος η φωτιά έχει οριοθετηθεί σε χώρο που δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, περιμένοντας πλέον το πρώτο φως της ημέρας που θα ξεκινήσουν και πάλι οι ρίψεις από τα αεροπλάνα για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Επιπλέον ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο και συγκεκριμένα:

• 67 πυροσβέστες με 30 οχήματα,

• 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 77 πυροσβέστες, από τις περιφέρειες: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας

• 2 ομάδες του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) αποτελούμενες από 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα

• 1 ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα από την 1η Ε.Μ.Α.Κ.

• το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», του Πυροσβεστικού Σώματος για τον επιτόπου συντονισμό.

Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν: 3 υδροφόρα οχήματα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, 6 υδροφόρες Ο.Τ.Α., 2 μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και 2 μηχανήματα έργου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, 1 λεωφορείο του δήμου Τανάγρας, η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Νωρίτερα 8 αεροσκάφη τύπου CANADAIR, 2 PZL και 5 ελικόπτερα επιχείρησαν εκ περιτροπής και σύμφωνα με τις οδηγίες του συντονιστικού ελικοπτέρου. Στο σημείο έφτασε ο Υπαρχηγός του ΠΣ και φυσικά ο Περιφερειάρχης ΠΥ Στερεάς Αρχιπύραρχος Βαγγέλης Παλιός.

Στα Δερβενοχώρια έφτασαν από την πρώτη στιγμή, τόσο ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, όσο και ο νέος Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα.

Κατόπιν εισήγησης του επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, απομακρύνθηκαν προληπτικά 2 άτομα από την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Τσάτσαρη, Ασωπίας Βοιωτίας και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.