Κατάφεραν να περιορίσουν την καταστροφή στην Ασωπία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 16:15 Κατάφεραν να περιορίσουν την καταστροφή στην Ασωπία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες σχεδόν για ένα 24ωρο…

Καμένα στρέμματα δασικής έκτασης αλλά και καλλιεργειών, αφήνει πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 16:38’ το απόγευμα της Τετάρτης (24/7) στην περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Η μάχη με τις φλόγες που έδωσαν περισσότεροι από 140 πυροσβέστες και δεκάδες ακόμη άνθρωποι εθελοντές και μέλη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και του Δήμου Τανάγρας, με την υποστήριξη 40 πυροσβεστικών οχημάτων, ενός ειδικού ερπυστριοφόρου και 16 αεροπλάνων και ελικοπτέρων, έφερε αποτέλεσμα και από το ίδιο βράδυ η πυρκαγιά είχε οριοθετηθεί σε απόκρημνη περιοχή, μακριά από ανθρώπους και περιουσίες.

Επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, εξαιτίας του ανάγλυφου του τοπίου, ενώ και οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν στο να εξαπλωθούν οι φλόγες. Ακόμη και μετά την κατάσβεση, μικροεστίες υπάρχουν διάσπαρτες στα καμένα και όλα τα πεζοπόρα τμήματα είναι ακόμη στο σημείο και ενεργούν.

Η κινητοποίηση πάντως και κυρίως ο συντονισμός τόσο μεγάλων δυνάμεων ήταν πολύ σωστός και για αυτό υπήρξε γρήγορα αποτέλεσμα χωρίς να κινδυνεύσουν άνθρωποι. Θυμίζουμε ότι έγκαιρα και χωρίς να υπάρχει άμεσος κίνδυνος, απομακρύνθηκαν δύο άτομα από την Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Τσάτσαρη, και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Στο σημείο επίσης εξακολουθεί και βρίσκεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Δείτε βίντεο με το ελικόπτερο να επιχειρεί ακόμη ρίψεις σε σημεία επικίνδυνα για αναζωπύρωση το απόγευμα της Πέμπτης:

Τέλος να σημειώσουμε ότι τόσο σήμερα Πέμπτη όσο και την Παρασκευή, παραμένει υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη νότια Εύβοια αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής.

Ο χάρτης:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση