Η πρώτη «έκπληξη» του Θύμιου Καραΐσκου στο Δήμο Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 09:16 Η πρώτη «έκπληξη» του Θύμιου Καραΐσκου στο Δήμο Λαμιέων

Ο νέος Δήμαρχος Λαμιέων για τη νευραλγική θέση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου επιλέγει ένα έμπειρο στέλεχος της διοίκησης και όχι πολιτικό πρόσωπο.

Κλείδωσε στο πρόσωπο της Διευθύντριας Υγείας και υπεύθυνης λειτουργίας της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Έφης Χριστοπούλου, η θέση της Γενικής Γραμματέα του Δήμου Λαμιέων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η επιλογή του νέου δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου για την θέση του Γενικού Γραμματέα είναι η  στενή συνεργάτης του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας.

Η κ. Έφη Χριστοπούλου, συνάδελφος  δικηγόρος του Αντιπεριφερειάρχη, εγκατέλειψε τη δικηγορία και διορίστηκε αρχικά στην MOMA. Με την κατάργηση της MOMA διορίστηκε  στην κρατική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όπου εξάντλησε την ιεραρχία και έφτασε να είναι διευθύντρια διοίκησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και μετέπειτα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας.

Υπήρξε ελεγκτής νομιμότητας και Πρόεδρος στην Επιτροπή ελέγχου των πράξεων των αυτοδιοικητικών αρχών, δηλαδή των δήμων και των νομαρχιών. Στη συνέχεια, όταν ο  Θύμιος Καραΐσκος έγινε αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, η κυρία Έφη Χριστοπούλου, τον ακολούθησε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την όρισε στην νευραλγική θέση της υπευθύνου της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Θεωρείται στέλεχος υψηλού κύρους με γνώσεις και εμπειρία στα θέματα διοίκησης. Το ρεπορτάζ λέει πως ήδη η κυρία Έφη Χριστόπουλου έχει επισκεφθεί  υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων προκειμένου να ενημερωθεί για τα ζητήματα του Δήμου και έχει έρθει σε επαφή με τους διευθυντές των υπηρεσιών, τους περισσότερους από τους οποίους τους γνωρίζει από τη συνεργασία τους στο παρελθόν.

Φαίνεται ότι ο νέος δήμαρχος Λαμιέων με αργές και σταθερές κινήσεις, στελεχώνει θέσεις ευθύνης και επιλέγει τους συνεργάτες του, ενόψει της έναρξης της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου. Εξάλλου γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλά τα νομικά και διοικητικά θέματα στην Αυτοδιοίκηση και γι αυτό για τη σημαντική αυτή θέση δεν επέλεξε πολιτικό πρόσωπο, αλλά ένα ικανό και έμπειρο διοικητικό στέλεχος, όπως είναι η κ. Έφη Χριστοπούλου.

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη θέση παραμένει κενή από τις 3 Μαΐου 2019, ημερομηνία παραίτησης του προηγούμενου Γενικού, Δήμου Καλαμπαλίκη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση