Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άγρια βεντέτα μεταξύ Ρομά πίσω από το τροχαίο και την πυρκαγιά στην Ανθήλη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 09:10 Άγρια βεντέτα μεταξύ Ρομά πίσω από το τροχαίο και την πυρκαγιά στην Ανθήλη

Τι υποστήριξαν οι δύο άντρες που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στα άκρα φαίνεται να έχει οδηγηθεί η αντιπαράθεση μεταξύ δύο οικογενειών ΡΟΜΑ στην Ανθήλη με καταστάσεις που παραπέμπουν σε βεντέτα.

Το ρεπορτάζ του LamiaReport κατέγραψε άγριο καυγά μεταξύ των ανδρών των δύο οικογενειών την περασμένη Τετάρτη (24/7).

Το επεισόδιο επαναλήφθηκε πιο άγριο αυτή τη φορά ξημερώματα της Πέμπτης. Δύο άνδρες ένας 19χρονος και ένας 58χρονος κατηγορήθηκαν ότι έστησαν καρτέρι σε 42χρονο τον οποίο και παρέσυραν με το αυτοκίνητό τους προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό του πόδι.

Την ίδια μέρα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα που τους παρέπεμψε σε Ανακριτή και σύμφωνα με το δικηγόρο Δημήτρη Τσιγάνη, ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Τελικά παρουσιάστηκαν στον Ανακριτή με δικηγόρο τον Στέλιο Κανέλλο που διορίστηκε αυτεπάγγελτα να τους εκπροσωπήσει ενώπιον του δικαστικού λειτουργού.

Αυτό που υποστήριξαν οι δύο συλληφθέντες είναι ότι το επίμαχο βράδυ ο 19χρονος πήγε μαζί με τη γυναίκα του στην Ανθήλη για να πάρει 200 ευρώ που του χρωστούσαν. Αυτό στάθηκε και η αφορμή του καυγά που κατέληξε σε άγρια συμπλοκή με τον 19χρονο να τρέπεται σε φυγή με το αυτοκίνητό του. Πάνω στην αναμπουμπούλα ισχυρίζεται ότι παρέσυρε κατά λάθος τον 42χρονο που είναι πατριός του και ο οποίος με ένα σίδερο, του επιτέθηκε σπάζοντας το αμάξι.

Το πρωί της Παρασκευής ο 42χρονος εγχειρίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας και σύμφωνα με την κατάθεση τόσο τη δική του όσο και άλλων Ρομά που ήταν στο επεισόδιο, μαζί με τον 19χρονο δεν ήταν η γυναίκα του άλλα ο 58χρονος που συνελήφθη ως συνοδηγός  και με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ο τελευταίος συνελήφθη στο σπίτι του τα ξημερώματα από τους αστυνομικούς και ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στο επεισόδιο και φυσικά με την κατηγορία που του αποδίδεται.

Από την Αστυνομία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική ερευνάται επίσης και η υπόθεση πυρκαγιάς στο σπίτι του αδερφού του 42χρονου θύματος, στην Ανθήλη, το οποίο λαμπάδιασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, πιθανότατα από εμπρησμό. Δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο επεισόδιο να συνδέεται με αντίποινα μεταξύ των οικογενειών.

Σε αυτή τη φάση πάντως οι δύο Ρομά αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα να δίνουν το παρών στο ΑΤ Λαμίας δύο φορές το μήνα και φυσικά ισχύει η απαγόρευση εξόδου τους από τη χώρα.