Πένθος στη Λαμία: «Έφυγε» ο Χρήστος Αθανασίου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 19:34 Πένθος στη Λαμία: «Έφυγε» ο Χρήστος Αθανασίου

Αύριο Κυριακή (28/7/19) στις 12:00' το μεσημέρι η κηδεία του, στην Ξηριώτισσα Λαμίας....

Ένας από τους πιο δραστήριους ανθρώπους της Λαμίας, ο 59χρονος γενικός γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου ΡΟΜ «Λεωνίδας ο Σπαρτιάτης», Χρήστος Αθανασίου, έφυγε αργά το βράδυ της Παρασκευής (26/7) από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχε ταλαιπωρηθεί και πάλι από την καρδιά του, όμως αγωνιστής όπως ήταν όχι μόνο είχε ξεπεράσει το επεισόδιο και μέσα σε μερικές ημέρες είχε επιστρέψει στις υποχρεώσεις του.

Κύριο μέλημά του, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ρομά και η ένταξη τους στην κοινωνία. Συνοδός κάθε μέρα των μικρών παιδιών από την Καμηλόβρυση και τους άλλους καταυλισμούς των Ρομά, για να πηγαίνουν σχολείο.

Η δράση του όμως δεν ήταν μόνο κοινωνική αλλά και πολιτική και πολιτιστική.

Υποψήφιος με το ΚΚΕ μ-λ στις εκλογές του Ιουλίου, δραστήριο μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων Φθιώτιδας και μέλος του κινήματος μεριδιούχων της Πρώην Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας,.

Πρόεδρος επίσης του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων «Η παλιά Λαμία», αλλά πιο γνωστός σε όλους ως ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια στήριξε και ανέδειξε την παραδοσιακή «Γκαμήλα» συνοδεύοντας με το ακορντέον του.

Πραγματικά η δράση του ήταν τόσο πλούσια που το κενό του θα φανεί πολύ γρήγορα στην τοπική κοινωνία.

Αφήνει πίσω του τη γυναίκα του Σταματία Φιλίππου και δύο παιδιά.

Όλοι εμείς στο LamiaReport που είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε μαζί του, εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας στην οικογένειά του για την απώλεια.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση