Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019 10:00 Συλλυπητήρια μηνύματα για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδας

Δεκάδες είναι τα συλλυπητήρια που φτάνουν στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα για την ξαφνική απώλεια του Ποιμενάρχη της Φθιωτικής Εκκλησίας κυρoύ Νικολάου. Φορείς, σύλλογοι, σωματεία και απλοί άνθρωποι θέλουν να εκφράσουν την βαθιά τους θλίψη για την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας.

Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος  εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον απροσδόκητο χαμό του Μακαριστού Μητροπολίτου  Φθιώτιδος κυρού Νικόλαου.

Το έργο του και η προσφορά του στα δρώμενα του Νομού μας, και όχι μόνο, θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη όλων μας. Αξιομνημόνευτη υπήρξε και η συνεργασία του με τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας στην υλοποίηση του Κοινωνικού Ιατρείου κατά τη διάρκεια της κρίσης, καθώς χάρη στη διενέργεια και την αδιάκοπη λειτουργία του ανακουφίστηκαν πολλοί ανασφάλιστοι και αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία, ενώ στη μνήμη του θα προσφερθεί ένα συμβολικό ποσό σε ευαγές ίδρυμα της πόλης.

 Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       O   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΧΡΗΣΤΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                     ΝΤΟΥΖΓΟΣ   ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

..................................................................................................................

Φιλανθρωπικός Σύλλογος «ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ»

Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «ΣΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» εκφράζει την βαθυτάτη θλίψη του δια την αδόκητο εκδημία του ποιμενάρχου πατέρα και πνευματικού ηγέτη Κυρίου Νικολάου. Η άοκνος και με ζέση εξακολουθητική συμπαράστασή του στο φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου και όχι μόνο,  διατράνωνε την μεγαθυμία της ψυχής του και το όραμά του για την δημιουργία μιας κοινωνίας αξιοπρέπειας. 

Ευχόμεθα δια  την ανάπαυσή του εις τους κόλπους του Κυρίου και την ανάδειξη μιμητών του αξιολογότατου φιλανθρωπικού και διανθρώπινου έργου του .

Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος
Μαίρη Δούμα

................................................................................

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας

Με αισθήματα βαθύτατης οδύνης  και θλίψης, πληροφορηθήκαμε την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαου. Φωτισμένος και εμπνευσμένος, εξέφραζε με τον καλύτερο τρόπο τη ζώσα Εκκλησία. Διακρίθηκε για την άδολη αγάπη του για την κοινωνία της Φθιώτιδος, για την ιεροπρέπειά του και την σεμνότητά του, προσφέροντας ποιμαντικό, πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο.

Το Δ.Σ., οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές και τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Περιφερειακού Τμήματος Λαμίας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του καθώς και στην Εκκλησία της Φθιώτιδος.

Η ψυχή του ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γεωργίου Χρήστος-Δημήτρης                       Ντούβα Μαριάνθη
 
................................................................................................................................

Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας συνήλθε εκτάκτως σήμερα,  27 Ιουλίου 2019, με το θλιβερό άγγελμα της εις Κύριον εκδημίας του Αοιδίμου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου,   και,  ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και τιμής προς τη μνήμη του, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1). Εκφράζει εκ βάθους καρδίας την θλίψη του και τα Θερμά Συλλυπητήρια του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας προς την οικογένειά του και προς την Σεπτή Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της οποίας ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος υπήρξε εξέχον μέλος.

2). Η σημαία στα Γραφεία του Λυκείου να κυματίσει μεσίστια μέχρι και την ημέρα της κηδείας του.

3). Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου, να παρακολουθήσει σύσσωμο την εξόδιο ακολουθία του.

          4).  Να δημοσιευθεί το παρόν στον τύπο.

 Για το Διοικητικό  Συμβούλιο,  
Η Πρόεδρος
Γεωργία Κανακίδου
 
.....................................................................................
 
Γιώργος Χαντζής - Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης

Θα ήθελα να εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για την κοίμηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαου ,ο ξαφνικός θάνατος του οποίου μας συγκλόνισε και προκάλεσε σε όλους μας έντονη συγκίνηση.  

Η Εκκλησία μας, έχασε ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης ξεχώριζε πάντα για τη δυναμική του, την ιδιαίτερη αγάπη του στους νέους  αλλά και σε θέματα που αφορούσαν την οικογένεια.

Η αμεσότητα που είχε με τους συνανθρώπους του και τα προβλήματά τους ,ως ιερέας και πνευματικός ,είναι αυτό που τον χαρακτήριζε και τον ξεχώριζε.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

.....................................................................................................................

Σύλλογος Απανταχού Γαρδικιωτών Φθιώτιδας

Σαν κεραυνός εν αιθρία ήλθε η θλιβερή είδηση του αιφνιδίου θανάτου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου, το απόγευμα της 27ης  Ιουλίου 2019.

Τόσο τα ΜΜΕ, όσο και ο πένθιμος ήχος της εκκλησιαστικής καμπάνας του χωριού μας ,επιβεβαίωσαν το τραγικό γεγονός.

Ο μακαριστός μητροπολίτης μας ήταν ένας σπάνιος ,χαρισματικός άνθρωπος, ένας πεφωτισμένος ιεράρχης, ένας πραγματικός ηγέτης που ενέπνεε σεβασμό ,αγάπη και εμπιστοσύνη. Με την ταπεινότητά του, την αστείρευτη ενεργητικότητά του οδηγούσε κληρικούς και πιστούς στο φιλανθρωπικό έργο. Ήταν κοντά στην εκκλησία , στο Σύλλογο και στο χωριό μας γενικότερα με αμέριστη αγάπη και ενδιαφέρον. Είναι τεράστια η απώλειά του για τη Φθιώτιδα και την Ελλαδική Εκκλησία. Αιωνία του η μνήμη!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ

...................................................................................

Ένωση Τεχνικών ΔΕΗ Λαμίας

Πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας με αισθήματα βαθύτατης θλίψης και συγκινήσεως.

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ε. Δ.Ε.Η. Λαμίας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην Εκκλησία της Φθιώτιδας και στους οικείους του για την μεγάλη απώλεια.

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ ΛΑΜΙΑΣ

........................................................................

Ανακοίνωση του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας

Επί τω αγγέλματι της αδοκήτου κοιμήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, στις 27 Ιουλίου 2019, ημέρα Σάββατο, σύμπασα η σχολική κοινότητα του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας εκφράζει, διά του Διευθυντού του Σχολείου, τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς τους οικείους του και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Ο εκλιπών Ποιμενάρχης μας, από της ενθρονίσεώς του, το 1996, διετέλεσε επί ένα, σχεδόν, τέταρτο του αιώνα, Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας. Επί των ημερών του και κατόπιν επιμόνων επιτυχών ενεργειών του, ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας με την επαναλειτουργία του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου. Επίσης, ως Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας στάθηκε αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια του Σχολείου. Το όνομά του θα μνημονεύεται μετά των κεκοιμημένων, πλέον,  στις Θείες Λειτουργίες στο Παρεκκλήσι του Αγίου Στυλιανού της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

Κατόπιν των προεκτεθέντων:

1) Θα αναρτηθεί, μέχρι και την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας,  μεσίστια η σημαία του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

2) Θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία ο Διευθυντής και μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων  για να συμπροσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του εκλιπόντος και να εκφράσουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του.

3) Μετά την έναρξη του επικειμένου διδακτικού έτους, 2019-2020, θα συγκεντρωθεί χρηματικό ποσό από τους εκπαιδευτικούς και τους ιεροσπουδαστές του Σχολείου μας το οποίο θα διατεθεί για τις ανάγκες του συσσιτίου απόρων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, εις μνήμην του εκλιπόντος.

4) Θα αποσταλεί η παρούσα προς δημοσίευση στα τοπικά και περιφερειακά ΜΜΕ.

Αιωνία η μνήμη σου μακαριστέ Μητροπολίτα Φθιώτιδος κυρέ Νικόλαε!

Ο Διευθυντής

Ιωάννης Ζαχαράκης
ΜΔΕ Θεολογίας
 
...............................................................................

Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Λαμίας

Η Εκκλησία, αλλά και η κοινωνία της Φθιώτιδας, έχασαν τον Ποιμενάρχη τους, μια εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα με σπουδαίο έργο, που αναδείχθηκε μέσα από τις φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις της Μητρόπολης. Το ΔΣ της Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Λαμίας, εκφράζει, για την Κοίμηση του Ποιμενάρχη,  τα θερμά του συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Φθιώτιδας και στους οικείους του.

..........................................................................................

Δικηγορικός Σύλλογος

Η Εκκλησία, αλλά και ευρύτερα η κοινωνία της Φθιώτιδας, έχασαν τον Ποιμενάρχη τους, μια εξέχουσα πνευματική προσωπικότητα, έναν Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο, που αναδείχθηκε μέσα από τις φιλανθρωπικές και κοινωνικές δράσεις της Μητρόπολης.

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, εκφράζει, για την Κοίμηση του Ποιμενάρχη,  τα θερμά του συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Φθιώτιδας και στους οικείους του.

Ο Προέδρος του ΔΣΛ

Αθανάσιος Δ.Μακρυγιάννης

...............................................................................

Επιμελητήριο Φθιώτιδας

Η ξαφνική είδηση της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου προκάλεσε σε όλους μας, απέραντη θλίψη και οδύνη.

Επί δύο και πλέον δεκαετίες υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της Εκκλησίας μας, δυναμικός ποιμενάρχης της Μητρόπολης Φθιώτιδας που λειτουργούσε προς όφελος όλων των πιστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας αλλά και όσων ανθρώπων έχουν ανάγκη τη στοργική παρουσία της.

Η πολυδιάστατη διαδρομή του συνδέθηκε με πλούσιο κοινωνικό, πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο κερδίζοντας επάξια το σεβασμό και την αγάπη όλων των πιστών.

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του, στον ιερό κλήρο της Φθιώτιδας, στην Ιεραρχία της Ελλάδας και ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού & τιμής αποφάσισε:

• Να παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας στην κηδεία του Μητροπολίτη

• Να κυματίζει μεσίστια η ελληνική σημαία του Επιμελητηρίου μας, την ημέρα της κηδείας ως ένδειξη πένθους

• Να κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία προς τιμήν του

• Να καταθέσει ως δωρεά χρηματικό ποσό στο φιλόπτωχο ταμείο της Μητρόπολης Φθιώτιδας

...............................................................................

Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Στερεάς κ. Ελένης Μπενιάτα

Μια μεγάλη απώλεια για τη Φθιωτική κοινωνία, για όλους εμάς που γνωρίζουμε το έργο του, για την Εκκλησία της Ελλάδας. Φυσιογνωμία σεμνή, ηγετική, που συνδύαζε τη βυζαντινή ασκητική αυστηρότητα με την πατρική έγνοια. Ο λόγος του απλός, ουσιαστικός, σοφός, συναινετικός. Ένας πεφωτισμένος ιεράρχης, ένας πνευματικός ηγέτης με πολύ σημαντικό εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.

Είχα την τύχη να πάρω την ευλογία του με την ανάληψη των καθηκόντων μου και να συζητήσουμε επί μακρόν για το παρόν και το μέλλον της εκπαίδευσης. Με εντυπωσίασε η ιδιαίτερη αγάπη, αγωνία και μέριμνα για τα παιδιά και τους νέους. Η εξαιρετική ικανότητά του να συνδυάζει χωρίς δογματισμό τις θεολογικές θέσεις με την παιδαγωγική επιστήμη και την ανθρώπινη συνθήκη. Το πόσο χαρούμενος, συγκινημένος, αλλά και αισιόδοξος ένιωθε μετά από τις πρόσφατες επισκέψεις του σε σχολεία της περιοχής μας για τις γνώσεις, τη ζωντανή συμμετοχή στη συζήτηση και την ευγένεια των μαθητών μας. Τα 23 χρόνια που υπηρέτησε στην περιοχή μας αφήνουν ένα βαθύ αποτύπωμα και μια σημαντική παρακαταθήκη πνευματικού και εκκλησιαστικού έργου. Εκ μέρους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και της εκπαιδευτικής κοινότητας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και στον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως μας. θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.

...............................................................................

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και συγκίνηση για την αναπάντεχη απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικολάου.

Άφησε πίσω του πολυδιάστατο χριστιανικό και πνευματικό έργο και είναι αξιοσημείωτες οι φιλανθρωπικές δράσεις που ανέπτυξε για τους αδύναμους συμπολίτες μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Ελλάδος, στους οικείους του και σε όλους τους πολίτες της Φθιώτιδας.

...............................................................................

Ανακοίνωση ΓΣ  Έσπερος Λαμίας

Το ΔΣ και σύσσωμο το τμήμα καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ. Έσπερος Λαμίας εκφράζει τα θλίψη του για την απώλεια του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου.

Αφήνει πίσω του ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο αλλά και ένα μεγάλο κενό.

Τα συλλυπητήρια μας στους οικείους του

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει

ΓΣ ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ