Ελεύθερος o Επαμεινώνδας Κορκονέας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 09:27 Ελεύθερος o Επαμεινώνδας Κορκονέας

Σε χρόνο εξπρές και με διαδικασίες που δε θυμίζουν… δημόσιο, ο καταδικασθείς για τη δολοφονία (απόπειρα ανθρωποκτονίας με άμεσο δόλο) του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, βρίσκεται ήδη εκτός φυλακών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport λίγο μετά τις 2:00' το μεσημέρι της Τρίτης στην πύλη των Φυλακών Δομοκού εμφανίστηκε με το απαραίτητο χαρτί, με το οποίο αποκτά και πάλι την ελευθερία του.

Μόλις 24 ώρες νωρίτερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας τον είχε κρίνει ένοχο για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο του 15χρονου μαθητή και του απαγγέλθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών, μετά και το αίτημα του δικηγόρου του Βαγγέλη Ανδρούλα για την αναγνώριση του πρότερου σύννομου βίου.

Ο Κορκονέας είχε ήδη εκτίσει σχεδόν 11 χρόνια εκ των οποίων τα πέντε μετρούσαν διπλά και πληρούσε όλους τους όρους για την αποφυλάκισή του.

Θυμίζουμε ότι η Πολιτική Αγωγή έχει ανακοινώσει την προσφυγή της στον Άρειο Πάγο ζητώντας αναίρεση της απόφασης του Δικαστηρίου την οποία χαρακτήρισε «προαποφασισμένη και προδιαγεγγραμμένη»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση