Τρεις συλλήψεις στον αγώνα για ελεύθερες και καθαρές παραλίες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 12:26 Τρεις συλλήψεις στον αγώνα για ελεύθερες και καθαρές παραλίες

Δυναμική κινητοποίηση κατοίκων της Λάρυμνας…

Τρία άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου μετά από καταγγελία εταιρίας ιχθυοκαλλιέργειας, που πρόσφατα αδειοδοτήθηκε για μετεγκατάσταση των κλωβών της  στη θέση «Πράσινα Νερά» Λάρυμνας.

Η συγκεκριμένη παραλία περιγράφεται ως η τελευταία καθαρή, όπου μπορούν οι κάτοικοι να απολαύσουν τα καλοκαιρινά μπάνια τους.

Με δυναμική κινητοποίηση όπως περιγράφει ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Λοκρών, οι κάτοικοι απομάκρυναν τους ιχθυοκλοβούς και ελευθέρωσαν την παραλία.

Μετά από αυτό η εταιρεία κινήθηκε νομικά εναντίον του πρόεδρου της Κοινότητας Σ. Σαρηγιάννη, του κοινοτικού συμβούλου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Α. Νικολόπουλου και μιας γυναικάς κατοίκου της Λάρυμνας.

«Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στις συνελεύσεις είχαμε αντιταχθεί στα σχέδια της εταιρείας για μετεγκατάσταση, και είχαμε δεσμευθεί ότι θα είμαστε στο πλάι του λαού της Λάρυμνας και τους αγώνες του», αναφέρει η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης και συνεχίζει: «Τα γεγονότα από μόνα τους δείχνουν για ποιόν δουλεύει το 'επιτελικό' τους κράτος και τί ανάπτυξη οραματίζονται. Το επιτελικό κράτος της Ν.Δ σε αγαστή συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους υπόλοιπους θιασώτες των μνημονίων θωρακίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και θωρακίζεται απέναντι στο λαϊκό κίνημα με το δόγμα νόμος και τάξη.

Απαιτούμε να σταματήσει η διαδικασία του αυτόφωρου άμεσα και ο δήμος μαζί με την περιφέρεια να κινηθούν ώστε να σταματήσουν οι διώξεις των πολιτών της Λάρυμνας…».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση