Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Πράξη πολιτικού ρεβανσισμού η δίωξη Π. Πολάκη από τη Ν.Δ.»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 12:10 Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Πράξη πολιτικού ρεβανσισμού η δίωξη Π. Πολάκη από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή Magazino του ΣΚΑΪ είχε την ευκαιρία να παρέμβει ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης σε ζωντανή σύνδεση από το περιστύλιο της Βουλής, σχολιάζοντας ζητήματα της επικαιρότητας. Αναφορικά με το θέμα της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ο ζήλος της Ν.Δ. να προχωρήσει μεθοδευμένα στη συγκρότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι προφανής και επαληθεύει ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη του Παύλου Πολάκη. Μια μόλις ημέρα μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης και πριν καν συνεδριάσει οποιαδήποτε επιτροπή, πριν κατατεθεί οποιοδήποτε νομοσχέδιο, η Ν.Δ. έσπευσε να συγκαλέσει την Επιτροπή Δεοντολογίας για το θέμα του κ. Πολάκη. Είναι πράξη πολιτικού ρεβανσισμού».

Συνεχίζοντας ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε:

«Ενόχλησε η δράση του κ. Πολάκη στο Υπουργείο Υγείας και οι αποκαλύψεις, στις οποίες προχώρησε αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Πρόκειται για συγκεκριμένα γεγονότα, που αφορούν τις υπέρογκες αμοιβές της συζύγου του κ. Στουρνάρα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και τη δραστηριότητα του κ. Πουλή. Γι’ αυτά έχει να πει κάτι η Ν.Δ.;»

Εστιάζοντας την κριτική του στο Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημείωσε:

«Οι πολιτικές τοποθετήσεις του κ. Στουρνάρα, κατά παράβαση του καταστατικού της ΤτΕ, δεν ενοχλούσαν τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ., ούτε φυσικά και οι «παραινέσεις» του προς την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να καταφύγει η χώρα σε νέο μνημόνιο. Ενοχλούν, όμως, τα ευρήματα από την έρευνα του κ. Πολάκη για τη σύζυγο του κ. Στουρνάρα και τις υψηλότατες αμοιβές της από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν τους ενοχλούσαν το εισιτήριο των 5ευρώ στα νοσοκομεία, ο διωγμός των γιατρών και το κλείσιμο νοσοκομείων, την ίδια στιγμή που μοιράζοντας εκατομμύρια ευρώ σε Μ.Μ.Ε. από το ΚΕΕΛΠΝΟ για να παρουσιάζουν μια επίπλαστη εικόνα ενός εξαιρετικού συστήματος υγείας και να αποκρύπτουν τις απολύσεις και τη γενικότερη κατάσταση».

Ακολούθως ο Βουλευτής Φθιώτιδας σχολίασε τις προτεινόμενες αλλαγές αναφορικά με το πανεπιστημιακό άσυλο:

«Από τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια αποφοιτούν εξαιρετικοί επιστήμονες και αυτά βραβεύονται κάθε χρόνο μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη. Τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια στοχοποίησε η Ν.Δ. όλα αυτά τα χρόνια ξεκάθαρα για ιδεοληπτικούς λόγους. Το επίπεδο των φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού διαψεύδει τη σπέκουλα, που έκανε η Ν.Δ. τα προηγούμενα έτη μιλώντας περί «ανομίας». Η ισχύουσα μέχρι σήμερα διάταξη αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν καλύπτονται από το άσυλο περιπτώσεις κατά τις οποίες τελούνται αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα και εγκλήματα κατά της ζωής, αλλά αυτό αποσιωπάται συστηματικά από τη Ν.Δ.».

Δείτε το βίντεο

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση