Θανάσης Κυρίτσης: «Ενθαρρυντικό το νέο φορολογικό νομοσχέδιο»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 13:13 Θανάσης Κυρίτσης: «Ενθαρρυντικό το νέο φορολογικό νομοσχέδιο»

Συνάντηση με την Διευθύντρια του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ).

Την ικανοποίησή του από τςι μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Θανάσης Κυρίτσης, σημειώνοντας ότι γίνονται σταθερά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση, το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο συντοπίτης μας Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με το φορολογικό νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε στη Βουλή των Ελλήνων, ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της αγοράς για την επέκταση του αριθμού των δόσεων προς την εφορία, γεγονός που θα επιτρέψει στην πλειοψηφία των επιχειρηματιών να προβούν σε σταθερή ρύθμιση των οφειλών τους και σε νοικοκύρεμα των υποχρεώσεών τους. Επίσης για τον ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση της κυβέρνησης, 3,9 εκατ. φορολογούμενοι θα δουν μεγαλύτερες μειώσεις στα εκκαθαριστικά, ενώ, βελτιώθηκε και η ρύθμιση των 120 δόσεων, με την ελάχιστη δόση να διαμορφώνεται στα 20 ευρώ το μήνα (από 30 ευρώ) ενώ το επιτόκιο μειώνεται σε 3% από 5%.

«Το στοίχημα της επόμενης μέρα πρέπει να κερδηθεί για όλους, βιοτέχνες- εμπόρους- επαγγελματίες- αυτοαπασχολούμενους διότι η αγορά δεν μπορεί να επωμιστεί επιπλέον βάρη. Ειδικά οι επιχειρήσεις μέχρι σήμερα έχουν ‘’πληρώσει ακριβά το μάρμαρο’’ με λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας. Η οικονομική ανακούφιση για το επιχειρείν και την κοινωνία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα ως κοινωνία και οικονομία», προσθέτει ο κ. Κυρίτσης και επισημαίνει: «Επιπλέον, οι προωθούμενες διατάξεις για το επιτελικό κράτος δημιουργούν νέους θεσμούς και θέτουν νέους κανόνες για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Ο λιγότερος κομματισμός στο δημόσιο θα οδηγήσει σε ταχύτερους ρυθμούς λειτουργίας τη Δημόσια Διοίκηση βοηθώντας έτσι την επίτευξη του στόχου για υψηλότερη ανάπτυξη στη χώρα μας.

Τα Επιμελητήρια μπορούν να είναι οι ‘’επιταχυντές’’ των υπηρεσιών μεταξύ επιχειρήσεων και κράτους», κατέληξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Συνάντηση με την Διευθύντρια του ΠΕΚΑ

Συνάντηση με τη Διευθύντρια του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Στερεάς Ελλάδας κα Μουρτζίκου, είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης το πρωί της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2019 στη Λαμία, παρουσία και της Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου ΠΕ Φθιώτιδας Σοφίας Ανεστοπούλου.

Τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) λειτουργούν σε έντεκα μεγάλες πόλεις της χώρας, ένα εκ των οποίων και στη Στερεά Ελλάδα, με έδρα τη Λαμία και αποκεντρωμένο τμήμα ασφάλισης στη Θήβα. Οι επιχειρησιακοί στόχοι των ΠΕΚΑ όπως τόνισε η Διευθύντρια κα Μουρτζίκου κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, αφορούν τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας, με την ενίσχυση των επιτόπιων ελέγχων σε συνδυασμό με την διενέργεια τακτικών, με απώτερο σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής της ασφαλιστικής νομοθεσίας, αναφορικά με τους όρους απασχόλησης των εργαζόμενων.

Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει εδώ και 10 μέρες είναι καθημερινοί ανά την Περιφέρεια και εντατικοποιούνται. Κύριος στόχος της υπηρεσίας δεν είναι η τιμωρία αλλά να μην υπάρξει ούτε ένας ανασφάλιστος εργαζόμενος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Κυρίτσης με τη σειρά του τόνισε την ανάγκη προστασίας των ασφαλισμένων καθώς και των ίδιων των εργοδοτών από εκείνους που παραβιάζουν την ασφαλιστική νομοθεσία σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει μία εποικοδομητική συνεργασία των δύο φορέων για την ενημέρωση τόσο των εργοδοτών, όσο και των ασφαλισμένων για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση