Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποφυλάκιση Κορκονέα: Ο Άρειος Πάγος εξετάζει το ενδεχόμενο αναίρεσης της απόφασης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 13:25 Αποφυλάκιση Κορκονέα: Ο Άρειος Πάγος εξετάζει το ενδεχόμενο αναίρεσης της απόφασης

Παρέμβαση Εισαγγελίας Αρείου Πάγου στην υπόθεση Γρηγορόπουλου. Ζητούν την απόφαση του ΜΟΕ Λαμίας. Πιθανότητα αναίρεσης.

Την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για τη δολοφονία του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου ζητεί η εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η παρέμβαση της Εισαγγελίας του Ανώτατου Δικαστηρίου προκλήθηκε, από την απόφαση του δικαστηρίου της Λαμίας, που έκρινε ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών, με αποτέλεσμα ο δράστης της δολοφονικής ενέργειας να είναι ήδη ελεύθερος, καθώς είχε εκτίσει την ποινή του.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης, μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου από τη μελέτη του σχετικού υλικού να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση από τον Άρειο Πάγο. Σε μία τέτοια περίπτωση η δίκη θα επαναληφθεί μέσα στο νομικό πλαίσιο που θα καθορίζει η αναιρετική απόφαση.

Πηγή: ethnos.gr