Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Αυγούστου 2019 09:05 Η ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης

Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ θα ήταν τα έσοδα της οργάνωσης από τα ναρκωτικά - Χειροπέδες σε 7 άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμη 4 μέλη της εγκληματικής ομάδας - Και Λαμιώτες ανάμεσά στους συλληφθέντες, καθώς και ένας επαγγελματίας από το Καινούργιο - Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι ένας 43χρονος Αλβανός.

Στα δικαστήρια Λαμίας οδηγούνται αυτή την ώρα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που καλλιεργούσε και διακινούσε ναρκωτικά σε Φθιώτιδα και Φωκίδα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η εγκληματική οργάνωση, που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Λαμίας, είναι 10μελής. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τα έξι μέλη της ομάδας, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερα. Επίσης συνελήφθη ακόμη ένα άτομο για ναρκωτικά. Αρχηγός της εγκληματικής ομάδας φέρεται να είναι ένας 43χρονος Αλβανός, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Λαμιώτες επαγγελματίες.

Χθες το πρωί σε Φθιώτιδα, Φωκίδα και άλλες περιοχές ταυτόχρονα, έγινε ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που καλλιεργούσε και διακινούσε ναρκωτικά.

Αρχικά οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο χωριό Αθανάσιος Διάκος της Φωκίδας δυο Αλβανούς και "ξήλωσαν" δυο χασισοφυτείες με περισσότερα από 200 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι 1,5 μέτρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προέκυψε από την έρευνα, η φυτεία με (700) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, που εντοπίστηκε στις αρχές του περασμένου μήνα, σε ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή της Καρυάς Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας, καλλιεργούταν από την ίδια ομάδα.

Ταυτόχρονα έγιναν έφοδοι σε σπίτια στη Λαμία και στην ευρύτερη περιοχή των Καμένων Βούρλων, όπου μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν πάνω από έξι (6) κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, όπλα, φορητοί ασύρματοι και χρηματικό ποσό, προερχόμενο από την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών. Μάλιστα σε μια περίπτωση βρέθηκε «καβατζωμένο» στην περιοχή του Καινούργιου ένα βαρέλι που μέσα είχαν κρύψει το χασίς (επόμενη φώτο).

Ο νέος ΓΕΠΑΔ Στερεάς υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: «Αξίζουν, πραγματικά, πολλά συγχαρητήρια στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας που διεξήγαγαν με υψηλό υπηρεσιακό ζήλο τις ανωτέρω έρευνες, καθώς και σε όλους τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, οι οποίοι συμμετείχαν στη χθεσινή άρτια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση....».

Παράλληλα ο υποστράτηγος Γεώργιος Κανέλλος τόνισε ότι: «Η  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, έχει καταρτήσει και υλοποιεί συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο κατά των ναρκωτικών, που αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του διαχρονικού αυτού προβλήματος, το οποίο αποτελεί «μάστιγα», κυρίως για τους νέους ανθρώπους...»

Δείτε τι είπε ο ΓΕΠΑΔ Στερεάς στο βίντεο που ακολουθεί:

Στην παρουσίαση το «παρών» έδωσε και ο νέος επικεφαλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Φούρλας, ο οποίος επίσης έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας και σε όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στις χθεσινές επιχειρήσεις.

«Η καταπολέμηση των ναρκωτικών είναι πάντα στις πρώτες προτεραιότητές μας και σαν Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να προφυλάξουμε τα νέα παιδιά από τους επιτήδειους....», είπε ο Αστυνομικός Διευθυντής.

Περισσότερες λεπτομερειες για δομη και τη λειτουγεία της εγκληματικής οργάνωσης έδωσε ο Προϊστάμενος Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Α/Α’ Σταύρος Κουτουλογένης :

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσίαση της υπόθεσης που έγινε σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Λαμίας, εικόνες από τις φυτείες και φωτογραφίες από τα κατασχεθέντα νακρωτικά και άλλα.