Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμος Δομοκού: Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ένσταση και αντένσταση για την 1η Κυριακή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 18:13 Δήμος Δομοκού: Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ένσταση και αντένσταση για την 1η Κυριακή

Ένα από τα μεγαλύτερα θρίλερ στην εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου ήταν αναμφισβήτητα η εκλογή Δημάρχου στο Δήμο Δομοκού.

Το ποσοστό του απερχόμενου Δημάρχου Δημήτρη Τζιαχρήστα σταμάτησε στο 49,97%, κάτι που έδωσε στο δικαίωμα στον Μπάμπη Λιόλιο να διεκδικήσει και τελικά να κερδίσει το δημαρχιακό θώκο στην επαναληπτική διαδικασία με ποσοστό 51,30%.

Η αντίδραση του σημερινού Δημάρχου ήταν να ζητήσει επανακαταμέτρηση, διαδικασία που φέρνει το αποτέλεσμα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο το οποίο συνεδρίασε την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Εκεί, ο δικηγόρος του κ. Τζιαχρήστα κατέθεσε ένσταση για την εγκυρότητα η μη επί συγκεκριμένων ψηφοδελτίων, όπως αντίστοιχα έπραξε και ο δικηγόρος του νέου Δημάρχου κ. Λιόλιου, που ζήτησε αντίστοιχα την ακύρωση ή μη κάποιων άλλων ψηφοδελτίων.

Συγκεκριμένα η πλευρά Τζιαχρήστα ζητεί, 15 άκυρα του συνδυασμού «Δύναμη Δημιουργίας» να γίνουν έγκυρα και συγχρόνως 29 έγκυρα της παράταξης «+Δημότες» και ένα (1) της Λαϊκής Συσπείρωσης Δομοκού να καταχωρισθούν ως άκυρα.

Η αντένσταση του κ. Λιόλιου περιλαμβάνει, 14 άκυρα του συνδυασμού «+Δημότες» και 4 της Λαϊκής Συσπείρωσης να γίνουν έγκυρα και αντίστοιχα 23 έγκυρα της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» να χαρακτηριστούν ως άκυρα.

Στις δύο πλευρές ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λαμίας, Ανδρέα Θεοδωρίδη και κατέθεσαν σχετικά υπομνήματα την Παρασκευή 2 Αυγούστου. Εισηγήτρια θα είναι η Πρωτοδίκης ΔΔ Ελισάβετ Βαλάση.