Κάηκε σπίτι και αχυρώνας στο Βαλτινό – Πρόλαβαν και βγήκαν οι δύο ιδιοκτήτες (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019 18:47 Κάηκε σπίτι και αχυρώνας στο Βαλτινό – Πρόλαβαν και βγήκαν οι δύο ιδιοκτήτες (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον εξωτερικό βοηθητικό χώρο σπιτιού στο Βαλτινό Τρικάλων, περίπου στις 15:30 το μεσημέρι της Κυριακής (4/8) και επεκτάθηκε αμέσως στην αποθήκη – αχυρώνα όπου μέσα, μαζί με άλλα πράγματα, ήταν στοιβαγμένα και 200 περίπου δέματα τριφύλλι και άχυρο.

 Αμέσως οι γείτονες προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρες και νερό αλλά μάταια, αφού η φωτιά έκαιγε ήδη τα δέματα.

Συγχρόνως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία, που έφτασε γρήγορα, αρχικά με δύο οχήματα και 5 άντρες και στη συνέχεια ήρθαν περαιτέρω ενισχύσεις.

Οι πυροσβέστες κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες να κατασβέσουν τη φωτιά, η οποία είχε επεκταθεί και στην κουζίνα – καθιστικό του σπιτιού, καθώς και σε ένα δωμάτιο. Κατάφεραν τελικά με μεγάλο κίνδυνο μέσα στις φλόγες και στους καπνούς, από κάτω και από πάνω από τη σκεπή, να περιορίσουν τη φωτιά και να τη θέσουν υπό έλεγχο. Δεν επεκτάθηκε ευτυχώς στα υπόλοιπα δωμάτια αλλά και στα διπλανά σπίτια, ιδίως στο ένα που είναι κολλητά.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της ΔΕΗ για την διακοπή του ρεύματος στην οικία.

Το ευτύχημα ήταν πως ο 83χρονος που ήταν μέσα στο σπίτι, κατάφερε να βγει από αυτό, καθώς και ο 49χρονος γιος του που διαμένουν μαζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalaola.gr πατέρας και γιος ζουν στο όριο της απόλυτης φτώχειας και καλό θα είναι η πολιτεία να ενεργήσει άμεσα για την ανακούφισή τους, προσφέροντας όποια δυνατή βοήθεια.

Δείτε φωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση