Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην ιστορική Ιερά Μονή Αγάθωνος

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019 19:47 Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην ιστορική Ιερά Μονή Αγάθωνος

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού, αποτελεί σπουδαία δεσποτική εορτή.

Η σημασία της, θρησκευτική και εθνική ήταν πάντα ξεχωριστή και σε αυτή είναι αφιερωμένοι σπουδαίοι και επιβλητικοί ναοί.

Στις 6 Αυγούστου πανηγυρίζει και ο ιστορική Ιερά Μονή Αγάθωνος (όπως και στις 15 Αυγούστου).

Πλήθος κόσμου αναμένεται και φέτος να συμμετάσχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Μοναστηρίου, στον πανηγυρικό Εσπερινό τη Δευτέρα 5 Αυγούστου και στον Όρθρο ανήμερα της μεγάλης εορτής.

Για την ομαλή και ασφαλή πρόσβαση των πιστών στο Μοναστήρι θα ισχύσουν κυκλοφοριακά μέτρα, από την 16:00 ώρα της 05-08-2019 έως την 24.00 ώρα της ιδίας, που θα εφαρμοστούν από την Τροχαία Λαμίας και συγκεκριμένα:

1. Η κίνηση όλων των οχηµάτων, προς την Ι.Μ. Αγάθωνος θα διεξάγεται αποκλειστικά µέσω του δροµολογίου Λουτρά Υπάτης — Λαδικού — Βασιλικά — Συκά — Ι.Μ. Αγάθωνος.

2. Η κίνηση (επιστροφή) των οχηµάτων, πλην λεωφορείων, ∆.Χ.Ε. αυτοκινήτων, φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τ. και των οχηµάτων ∆ηµοσίου, θα διεξάγεται, προς Λαµία, µέσω του δροµολογίου Ι.Μ. Αγάθωνος — Καπνοχώρι — Υπάτη — Λουτρά Υπάτης.

3. Απαγορεύεται η κίνηση των οχηµάτων, προς Ι.Μ. Αγάθωνος, µέσω του δροµολογίου Υπάτη — Καπνοχώρι - Ι.Μ. Αγάθωνος, καθόσον το συγκεκριµένο δροµολόγιο θα χρησιµοποιηθεί αποκλειστικά για την επιστροφή των ελαφρών οχηµάτων από την Ι.Μ. Αγάθωνος.

4. Η κίνηση (επιστροφή) των λεωφορείων, ∆.Χ.Ε. αυτοκινήτων, φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τ. και των οχηµάτων ∆ηµοσίου, προς Λαµία, θα διεξάγεται µέσω του δροµολογίου Ι.Μ. Αγάθωνος — Συκά — Βασιλικά — Λαδικού — Λουτρά Υπάτης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση