Στο 19ο Τριήμερο Κτηνοτροφίας ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Νικόλαος Ντίτορας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 15:23 Στο 19ο Τριήμερο Κτηνοτροφίας ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Νικόλαος Ντίτορας

Στις εκδηλώσεις για το 19ο Τριήμερο για την Κτηνοτροφία στην Αετομηλίτσα του Δήμου Κονίτσης, συμμετείχε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας Νικόλαος Ντίτορας.

Το τριήμερο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κόνιτσας και της Τοπικής κοινότητας Αετομηλίτσας,

 Ο κ. Ντίτορας ανταποκρίθηκε πρόθυμα στην πρόσκληση του Δημάρχου Κόνιτσας έχοντας προσωπικές εμπειρίες από το Γράμμο, όπου διαβιούσε κατά τους θερινούς μήνες, όπως επίσης και σε επιστημονικό και υπηρεσιακό επίπεδο αφού οι δασικές υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχουν αρμοδιότητες για την προστασία και ανάπτυξη του θηραματικού πλούτου, της άγριας πανίδας και των δασικών βοσκοτόπων, τη μελέτη των προβλημάτων ανάπτυξης των δασικών βοσκοτόπων και γνωμοδοτούν όταν ζητηθεί από την «Επιτροπή ελέγχου χωροταξικής ορθότητας της κατανομής δικαιωμάτων χρήσης της βοσκής».

Οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι στην Ελλάδα, στην μετακίνηση των κοπαδιών. Σημείο αναφοράς των μετακινούμενων κτηνοτρόφων είναι και τα βλαχοχώρια της Πίνδου. Στην Ελλάδα η μετακινούμενη κτηνοτροφία έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ως παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης για πολλούς Έλληνες κτηνοτρόφους και αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Συντονιστής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, το Δήμαρχο Κόνιτσας Ανδρέα Παπασπύρου, τον πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας και μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Μιχάλη Τζιότζιο, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κωνσταντίνο Νιτσιάκο και το γνωστό επιχειρηματία Θεόδωρο Νιτσιάκο.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν:

 εκπόνηση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης και του Εθνικού Χάρτη Βοσκήσιμων Γαιών.

 Επεξεργασία του υποβάθρου των Δασικών Χαρτών και δημιουργία σχετικής βάσης δεδομένων βοσκήσιμων γαιών

 Καταγραφή σε βάση δεδομένων των αναδασωτέων εκτάσεων στις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας , του βασικού αγροτικού και δασικού δικτύου δρόμων σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές και των διαχειριστικών σχεδίων, δημοσίων και ιδιωτικών δασών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com