Δύο αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής Μακρακώμης ακύρωσε η Αποκεντρωμένη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 23:04 Δύο αποφάσεις της Οικονομικής  Επιτροπής Μακρακώμης ακύρωσε η Αποκεντρωμένη

Ως μη νομίμως ληφθείσες, ακύρωσε δύο αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μακρακώμης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Πρόκειται για τις αποφάσεις 73 και 74/2019 της ΟΕ που αφορούσαν αντίστοιχα την εκμίσθωση δημοτικού αγροτεμαχίου στη θέση «Λεύκα» και στη θέση «Αναδασμός» της Τ.Κ. Καστρίου του Δήμου Μακρακώμης.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Ελεγκτή νομιμότητας των ΟΤΑ, για την 1η περίπτωση δεν προηγήθηκε της κατάρτισης των όρων και της διεξαγωγής της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του δημοτικού αγροτεμαχίου, η γνώμη της Τοπικής Κοινότητας Καστρίου και η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης, με την οποία να εγκρίνεται η εκμίσθωση και να βεβαιώνεται ότι η εν λόγω έκταση δεν είναι απαραίτητη για της ανάγκες της τοπικής κτηνοτροφίας, όπως προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 195 παρ.1 του Ν.3463/06 και του άρθρου 84 του Ν.3852/10, ενώ στη 2η περίπτωση δεν είχε επικαιροποιηθεί η σχετική γνωμοδότηση του ΤΚ Καστρίου και η απόφαση του ΔΣ και αυτά που κατατέθηκαν αφορούσαν την προηγούμενη μισθωτική περίοδο 2015-2019.

Κατά των αποφάσεων αυτών χωρεί προσφυγή ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 Νομών Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας, εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την έκδοση τους.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση