Μητσοτάκης από Εύβοια: Άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημιώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 15:27 Μητσοτάκης από Εύβοια: Άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημιώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Εύβοια όπου συνεχίζεται η μεγάλη μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη (13.08.2019) τα ξημερώματα βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός επέστρεψε χθες εσπευσμένα από τα Χανιά λόγω της καταστροφής στην κεντρική Εύβοια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε πρώτα στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής «Όλυμπος» όπου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις από τον γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τα στελέχη της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην Εύβοια.

Ο πρωθυπουργός είχε συνομιλία και με πυροσβέστες, ενώ αμέσως μετά την ενημέρωση ζήτησε την άμεση αποτύπωση της έκτασης της καταστροφής που προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια.

«Έχω ήδη ζητήσει να υπάρξει άμεση αποτύπωση, ώστε να κινηθεί η διαδικασία για να αποκατασταθούν οι αγρότες από τον ΕΛΓΑ, που υπέστησαν καταστροφές στην περιουσία τους και από δω και πέρα θα κινηθούν όλες οι σχετικές διαδικασίες ώστε να επιτρέψουμε στη φύση να ξεκινήσει από μόνη της το δύσκολο έργο της μακροχρόνιας αποκατάστασης της καταστροφής η οποία συντελέστηκε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν «αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, να αντιμετωπίσουμε μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση» όπως είπε.

Πρώτο μέλημα του ίδιου και της κυβέρνησης είπε ο κ. Μητσοτάκης είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αμέσως μετά η προστασία των περιουσιών και καθώς η αντιπυρική περίοδος φτάνει προς το τέλος της τόνισε ότι «θα αξιοποιήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να κάνουμε δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί συνολικά η Πολιτική Προστασία».

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση