Στον Εισαγγελέα η υπόθεση ηλεκτροπληξίας του 10χρονου στη Μηλίνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 11:43 Στον Εισαγγελέα η υπόθεση ηλεκτροπληξίας του 10χρονου στη Μηλίνα

Την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης των στοιχείων της δικογραφίας αναμένει από το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου η Εισαγγελία του Βόλου ώστε στη συνέχεια να κρίνει εάν χρειάζεται να προχωρήσει σε προκαταρκτική έρευνα για το ζήτημα που προέκυψε στη Μηλίνα την περασμένη Παρασκευή με τον τραυματισμό του 10χρονου παιδιού από ηλεκτροπληξία.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής προανάκρισης αρχικά θα κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ενώ παράλληλα στον φάκελο θα συμπεριληφθεί και η βεβαίωση των ευρημάτων στο παιδί από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου μεταφέρθηκε αρχικά.

Στη συνέχεια, εάν προκύψουν περαιτέρω ερωτήματα η Εισαγγελία θα προχωρήσει σε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν προκύπτει το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια με παράλειψη πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο 10χρονος αλλοδαπός που έκανε διακοπές στη Μηλίνα με τους γονείς του, έπαιζε με άλλα παιδιά στον προβλήτα στην παραλία του χωριού. Ξαφνικά ακούμπησε το πόδι του εκτεθειμένο ηλεκτροφόρο καλώδιο που εξείχε του στύλου φωτισμού με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει το ρεύμα.

Το συμβάν έγινε άμεσα αντιληπτό από τη μητέρα του, η οποία το απομάκρυνε, ενώ με τη συνδρομή του πατέρα και παρευρισκόμενου γιατρού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Άμεσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, αφού παρουσίαζε κάποιες καρδιακές αρρυθμίες, ενώ η περιοχή του συμβάντος αποκλείστηκε και σημάνθηκε από στελέχη του Β’ Λιμενικού Τμήματος Αγίας Κυριακής Τρικέρων που έσπευσαν στο σημείο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενημερώθηκε ο Δήμος Νότιου Πηλίου για τη διακοπή παροχής ρεύματος στον ως άνω στύλο φωτισμού, για την αποκατάσταση της εν λόγω βλάβης, τη συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτρικού φωτισμού καθώς και για τη λήψη γενικότερων μέτρων ασφάλειας στην περιοχή.

Σημειώνεται επίσης ότι κάτοικοι της περιοχής με υπόμνημά τους είχαν ζητήσει από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου να λάβει μέτρα για την κατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στην παραλία της Μηλίνας και μάλιστα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 υπογραφές.

Πηγή: e-thessalia.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση