Επεισόδια για τα αιολικά έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 14:55 Επεισόδια για τα αιολικά έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας

Αναβλήθηκε η Οικονομική και το Δημοτικό Συμβούλιο…

Μπλόκο στην είσοδο του Δημαρχείου Καρδίτσας πραγματοποίησαν δεκάδες πολίτες που εναντιώνονται στην δημιουργία αιολικών πάρκων στα Άγραφα.

Στόχος τους ήταν να μην επιτρέψουν να ληφθεί σχετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία ήταν προγραμματισμένη να συνεδριάσει στις 12:30 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KarditdsaLive.Net εντός του κτιρίου βρέθηκαν μόνο τέσσερις σύμβουλοι μέλη της επιτροπής, όλοι από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να εμποδίσουν την είσοδο στο κτίριο και για το προγραμματισμένο για τη 1 το μεσημέρι Δημοτικό Συμβούλιο (τελευταίο με την παρούσα σύνθεση).

Ένταση και μικροεπεισόδια

Στην είσοδο του κτιρίου και συγκεκριμένα στον προθάλαμο, βρέθηκε μικρή αστυνομική δύναμη για να μην επιτρέψει την είσοδο των διαμαρτυρομένων στο κτίριο.

Λίγο μετά τις 12 επιχειρήθηκε να εισέλθουν και υπήρξαν στιγμές έντασης στην προσπάθεια των μεν να μην το επιτρέψουν και τον δε να το επιτύχουν. Μάλιστα έγινε και χρήση καπνογόνου ή κρότου λάμψης, που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους παρευρισκόμενους, κάποιοι εκ των οποίων αντέδρασαν εκτοξεύοντας πέτρες και καφέδες κυρίως προς τα παράθυρα του κτιρίου.

Η κατάσταση πάντως εκτονώθηκε γρήγορα.

Δεν έγιναν οι συνεδριάσεις

Ματαιώθηκε τελικά η Οικονομική Επιτροπή με το θέμα που αφορούσε τα Αιολικά πάρκα. Γύρω στις 13:40, υπεγράφη πρωτόκολλο ματαίωσης λόγω έλλειψης απαρτίας και η συνεδρίαση θα ορισθεί εκ νέου.

Σύμφωνα με το νόμο από την στιγμή που θα υπάρξει δημοσιοποίηση της συνεδρίασης απαιτούνται πέντε ημερολογιακές ημέρες για να πραγματοποιηθεί, που σημαίνει ότι το νωρίτερο που μπορεί να γίνει είναι την προσεχή Τρίτη.

Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου οι εκπρόσωποι των συγκεντρωθέντων ενημέρωσαν τους υπόλοιπους και αποχώρησαν κάνοντας πορεία στους δρόμους της Καρδίτσας.

Το όλο σκηνικό καθυστέρησε κατά πολύ και την προγραμματισμένη έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου και σε συνδυασμό με το ότι οι περισσότεροι σύμβουλοι δεν μπόρεσαν να μπουν, οδηγηθήκαμε στην αναβολή και αυτής της συνεδρίασης, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση