Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Πετρωτό – Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος στη Στερεά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 10:05 Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Πετρωτό – Παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος στη Στερεά

Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα έπιασαν δουλειά και έφεραν αποτέλεσμα στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης (22/8) στο Πετρωτό Δομοκού.

Έτσι λίγο πριν τις 8 το πρωί δόθηκε από την Πυροσβεστική ότι η πυρκαγιά είναι υπό έλεγχο.

Όλη τη νύχτα όμως δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Λαμία και το Δομοκό επιτηρούσαν την πυρκαγιά η οποία έκαιγε σε δύσβατο μέρος μακριά από σπίτια, κάτι που ήταν και το ζητούμενο για να μην κινδυνεύσουν ζωές ή περιουσίες. Επιπλέον δύο μεγάλα οχήματα έργου της Περιφέρειας βρίσκονταν στο χωριό για κάθε ενδεχόμενο.

Θυμίζουμε ότι από το βράδυ της Πέμπτης είχαν τεθεί ήδη υπό έλεγχο οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν στη Βοιωτία κα συγκεκριμένα σε Ακραίφνιο και Αντίκυρα.

Και για σήμερα όμως Παρασκευή 23 Αυγούστου τα πράγματα είναι δύσκολα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και υπευθυνότητα από όλους τους πολίτες, καθώς σύμφωνα ε το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αρκετές περιοχές της χώρας, ανάμεσα σε αυτές και η Περιφέρεια Στερεάς με τους νομούς Εύβοιας και Βοιωτίας, ενώ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος για Φθιώτιδα και Φωκίδα.

Δείτε το σχετικό χάρτη:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση