Λαμία: Κάτω από 10.000 μόρια τα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 08:06 Λαμία: Κάτω από 10.000 μόρια τα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών

«Ελεύθερη πτώση» των βάσεων στα Τμήματα Πληροφορικής.  

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής για τα τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές.

Γεγονός είναι, η «βουτιά» στις βάσεις εισαγωγής σε μία σειρά περιζήτητων και υψηλόβαθμων σχολών όπως Πολυτεχνικές, Ιατρικές και Νομικές και ακόμη μεγαλύτερη σε Σχολές που παραδοσιακά δε συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων.

Η πτώση σε κάποιες περιπτώσεις Πολυτεχνικών τμημάτων «αγγίζει» ακόμη και τα 800 μόρια ενώ στα Νομικά και Ιατρικά τμήματα που αποτελούν πόλο έλξης για εκατοντάδες αριστούχους, οι βάσεις έπεσαν έως και 300 μόρια.

Σε «ελεύθερη πτώση» βρέθηκαν οι βάσεις πολλών Σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στη Λαμία τα νεοϊδρυθέντα τμήματα των Μαθηματικών και της Φυσικής δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα 10.000 μόρια,  ενώ σημαντική ήταν η πτώση στα Τμήματα Πληροφορικής και Επικοινωνιών με πτώση πάνω από 1.000 μόρια και Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική που έφτασε στα 2.165 μόρια! Μάλιστα για το Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών περιμέναμε και μια μικρή αύξηση, πρόβλεψη που δε βγήκε σωστή.

Ανάλογη υποδοχή επιφύλαξαν οι υποψήφιοι και στα υπόλοιπα καινούρια τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, που εντάχθηκαν με το νόμο Γαβρόγλου στο Γεωπονικό και το Εθνικό – Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Το νεοϊδρυθέν τμήμα Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην Άμφισσα έχει βάση εισαγωγής τα 4.308 μόρια, ενώ υπάρχουν πλέον τμήματα στο ΕΚΠΑ που η βάση εισαγωγής είναι στα 6.753 μόρια (Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας με έδρα τα Ψαχνά)!

Δείτε τους συγκριτικούς πίνακες για τα Τμήματα και τις Σχολές σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα στη βασική κατηγορία υποψηφίων των ΓΕΛ:

Δείτε τις βάσεις για τις Σχολές στη Λαμία των υποψηφίων ΕΠΑΛ και ΓΕΛ 2018 και 2017:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση