Σε Γερμανία και Πορτογαλία ο Γιάννης Σαρακιώτης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019 12:26 Σε Γερμανία και Πορτογαλία ο Γιάννης Σαρακιώτης

Ως εκπρόσωπος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας...

Στη 10η Γενική Συνέλευση του Διαθρησκευτικού Διεθνούς Οργανισμού «Θρησκείες για την Ειρήνη» (“Religions for Peace”), η οποία διοργανώθηκε στην πόλη Λίνταου της Γερμανίας, συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης ως εκπρόσωπος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.).

Μάλιστα, ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, το Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ, καθώς και με τον Πρόεδρο της Γερμανίας Frank-Walter Steinmeir, ανταλλάσσοντας μαζί τους απόψεις για τα θέματα που απασχολούν τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαρακιώτης βρέθηκε στην πόλη της Φάτιμα στην Πορτογαλία, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της ετήσιας συνάντησης του Διεθνούς Δικτύου Καθολικών Νομοθετών. Ο Βουλευτής Φθιώτιδας χαιρέτισε τις εργασίες του Διεθνούς Δικτύου και παρουσίασε το έργο της Δ.Σ.Ο., σημειώνοντας ότι «δυο είναι οι θεμέλιοι άξονες στους οποίους εδράζεται η Δ.Σ.Ο.: αφενός μεν η προάσπιση του ακηδεμόνευτου κοινοβουλευτισμού και αφετέρου δε η διάδοση και η εμπέδωση των αρχών και των αξιών της Ορθόδοξης Παράδοσης».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση