Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Πόσο κόστισε στον 18χρονο το «παιχνίδι» της καταδίωξης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 09:43 Λαμία: Πόσο κόστισε στον 18χρονο το «παιχνίδι» της καταδίωξης

Σκηνές από ταινία δράσης ή από βιντεοπαιχνίδι;

Γεγονός είναι ότι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη 29 Αυγούστου, η μισή Λαμία σηκώθηκε στο πόδι…

Σειρήνες και φάροι αστυνομικών οχημάτων, που είχαν πάρει στο κυνήγι ένα λευκό Starlet με δύο νεαρούς επιβάτες.

Η καταδίωξη είχε ξεκινήσει από την ομάδα ΟΠΚΕ που προσπάθησε να ελέγξει το ύποπτο όχημα. Ο οδηγός του δε συμμορφώθηκε στο σήμα των αστυνομικών και αναπτύσσοντας ταχύτητα εγκατέλειψε το σημείο.

Ακολούθησε καταδίωξη που πέρασε από πολλές γειτονιές ανηφορίζοντας από την παλιά Λαμία στο Κάστρο, με τελική κατάληξη τη σύλληψη του οδηγού σε αδιέξοδο της οδού Παρνασσού στη βόρεια Λαμία και ενώ είχε παρασύρει κάτι κάδους όταν στριμώχτηκε από το περιπολικό του ΑΤ.

Δημοσιογραφικά, κάναμε λόγο για σκηνές από ταινία. Μήπως όμως ήταν σκηνές από ένα περιπετειώδες videogame;

Τουλάχιστον αυτό φέρεται να ήταν το πρώτο που είπε ο νεαρός οδηγός όταν επιτέλους έπεσε στα χέρια των αστυνομικών και μπροστά σε εμβρόντητους γείτονες που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Ο συλληφθείς, ένα παιδί μόλις 18 ετών, δεν είχε απασχολήσει ξανά την αστυνομία και το αμάρτημά του ήταν ότι οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Και εξαιτίας αυτού του φόβου, έγινε για 20 περίπου λεπτά ο ήρωας που μέχρι τότε βρισκόταν μόνο στο play station ή το Nintendo του σαλονιού του.

Ο απολογισμός της νεανικής του τρέλας πραγματικά πολύ φθηνός, μια δικογραφία για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και διατάραξη της Ασφάλειας των Συγκοινωνιών και πρόστιμο 3.630 ευρώ. Ο έλεγχος για μέθη ήταν αρνητικός.

Τονίζουμε όμως ότι ήταν ελάχιστος, γιατί δεν είχαμε κάποιο ατύχημα ή ακόμη και δυστύχημα εξαιτίας της επικίνδυνης οδήγησης.

Τέλος, την ίδια ώρα είχαμε μία ακόμη προσαγωγή που έγινε σύλληψη και αφορούσε 21χρονο οδηγό μηχανής μεγάλου κυβισμού χωρίς δίπλωμα. Είδε τα περιπολικά και πίστεψε ότι ήθελαν εκείνον και προσπάθησε να εξαφανιστεί στα στενά της Αμφιθέας προκαλώντας το «ενδιαφέρον» της ΔΙ.ΑΣ..

Τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρξε επικίνδυνη καταδίωξη και η σύλληψη έγινε χωρίς να κινδυνεύσει κανείς.