Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κι όμως το «μπαμ» δεν ήταν από τη ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 09:12 Κι όμως το «μπαμ» δεν ήταν από τη ΛΑΡΚΟ

Την ώρα που η περιφερειακή αρχή της Στερεάς Ελλάδας ορκιζόταν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, οι κάτοικοι της κεντρικής Εύβοιας, κυρίως από Χαλκίδα,  και Νέα Αρτάκη, της Λοκρίδας ειδικά στα παράλια της Λάρυμνας και μέχρι τα βοιωτικά παράλια του Κορινθιακού, δεκάδες κάτοικοι πετάχτηκαν από τα σπίτια τους από έναν εκκωφαντικό θόρυβο.

Στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, καταγράφηκε η ανησυχία των κατοίκων της Λάρυμνας που είναι συνηθισμένοι να ζουν με την αγωνία των όσων διαδραματίζονται γύρω από τα καζάνια της ΛΑΡΚΟ. «Πιστέψαμε αρχικά ότι κάτι έσκασε στη ΛΑΡΚΟ κι όλοι πεταχτήκαμε από τα σπίτια μας. Δυστυχώς πάντα ζούμε με αυτή την αγωνία αν κάτι δεν πάει καλά σε αυτό το εργοστάσιο και γίνει κανέναν κακό», μας έλεγε τρομαγμένος κάτοικος που είχε κι εκείνος την αγωνία να μάθει τι ήταν ο εκκωφαντικός θόρυβος που προκάλεσε ακόμη και ζημιές σε τζάμια σπιτιών.

Τελικά σύμφωνα με την ακτίνα δράσης του θορύβου και με δεδομένο ότι δεν υπήρξε κάποιο ίχνος έκρηξης, όλα συγκλίνουν σε υπερηχητικό αεροσκάφος ή καλύτερα αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας που σε προβλεπόμενο (;) ύψος «έσπασαν» το φράγμα του ήχου.

Εκτός από κάποιες μικρές υλικές ζημιές δεν αναφέρθηκε κάτι σημαντικότερο.