Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φοβερό δυστύχημα στο παζάρι του Αλμυρού - Νεκρή 13χρονη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019 23:56 Φοβερό δυστύχημα στο παζάρι του Αλμυρού - Νεκρή 13χρονη

Δυο ώρες πριν την επίσημη λήξη της εμποροπανήγυρης του Αλμυρού, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 30 Αυγούστου, περίπου ατις 11 παρά τέταρτο, μια ανήλικη κοπέλα η Χ.Σ. 13χρονων τραυματίστηκε θανάσιμα στο λούνα πάρκ του παζαριού.

Σύμφωνα με το almyros.gr η κοπέλα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε από το “χαλί” (παιχνίδι-μηχάνημα του παζαριού), ενώ κατά την πτώση της χτύπησε σε διπλανό μηχάνημα με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό της.

Επί τόπου, έσπευσε ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, καθώς και η Πυροσβεστική με την Αστυνομία. Μεταφέρθηκε στο ΚΥ όπου οι γιατροί δεν κατόρθωσαν να την κρατήσουν στη ζωή, καθώς η μικρή υπέκυψε στα τραύματά της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του e-thessalia.gr εκείνη την ώρα το παιχνίδι «χαλί» του λούνα παρκ ήταν γεμάτο από κόσμο. Μικροί και μεγάλοι είχαν ανεβεί στο παιχνίδι που αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα και αναπηδάει, εκτοξεύοντας τους καθήμενους ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που ήταν πάνω στο παιχνίδι με τη 13χρονη κόρη της, την κ. Βασιλική Δαλακούρα, ενώ η περιστροφή πλησίαζε στο τέλος της, το «χαλί» ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, είτε λόγω βλάβης, είτε λόγω λανθασμένου χειρισμού από τον χειριστή του, με αποτέλεσμα οι καθήμενοι να τρομοκρατηθούν και να αρχίσουν να ουρλιάζουν. Το ίδιο έκαναν και οι γονείς μικρών παιδιών, που παρακολουθούσαν το παιχνίδι από το έδαφος. Κάποια στιγμή η άτυχη κοπέλα εκσφενδονίστηκε από το κάθισμά της, από μεγάλο ύψος και κατέπεσε με σφοδρότητα στα κάγκελα διπλανού παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Η νεαρή κοπέλα φέρεται να υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Οι αυτόπτες μάρτυρες τρομοκρατήθηκαν και «πάγωσαν» στην εικόνα. «Κρατούσα την κόρη μου με τα δυο μου χέρια που μελάνιασαν, για να μην εκσφενδονιστεί», αναφέρει η κ. Δαλακούρα, που σημείωσε πως θα κάνει καταγγελία κατά του ιδιοκτήτη του παιχνιδιού.

Η 13χρονη ήταν από τον Αλμυρό και η τοπική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από το τραγικό γεγονός.