Λαμία: Καπνός από φωτιά «σκέπασε» την πόλη που γέμισε με αποκαΐδια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 01 Σεπτεμβρίου 2019 07:36 Λαμία: Καπνός από φωτιά «σκέπασε» την πόλη που γέμισε με αποκαΐδια

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στις καλαμιές στο βάλτο του Μαλιακού. Υπό έλεγχο πυρκαγιά στη Σκάρφεια.

Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο της Πυροσβεστικής στη Λαμία μετά από συνεχή τηλεφωνήματα για καπνό που έχει σκεπάσει μεγάλο μέρος της πόλης.

Ο αέρας φέρνει τον καπνό από τη φωτιά στην πόλη μαζί με αποκαΐδια, που έφτασαν μέχρι τα Γαλανέικα σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών του LamiaReport.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο καπνός που έχει μεταφερθεί με τον αέρα μέχρι τα Γαλανέικα και την Αμφιθέα, προέρχεται από την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (31/8) στο βάλτο του Μαλιακού στο ύψος της Μαυρομαντήλας.

Επειδή το σημείο, είναι πραγματικός βάλτος δεν μπορούν να επέμβουν πυροσβεστικά οχήματα αφού υπάρχει κίνδυνος να βουλιάξουν.

Για αυτό ζητήθηκε η συνδρομή εναέριων δυνάμεων και συγκεκριμένα των PZL από το αεροδρόμιο Λαμίας.

Ο πυκνός καπνός όμως «θορύβησε» αρκετούς κατοίκους που τηλεφωνούσαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και ανέφεραν πυρκαγιά στον πρώην καταυλισμό των Ρομά στον Ξηριά, στα Γαλανέικα, στην Μαυρομαντήλα και αλλού!

Με μικρή διαφορά να σημειώσουμε ότι εκδηλώθηκε πυρκαγιά και σε ελαιοπερίβολο στη Σκάρφεια, με την Πυροσβεστική να αναφέρει ότι τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση