Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διοικητικό Πρωτοδικείο Λαμίας: Ο Μπάμπης Λιόλιος Δήμαρχος Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 07:27 Διοικητικό Πρωτοδικείο Λαμίας: Ο Μπάμπης Λιόλιος Δήμαρχος Δομοκού

23 επιπλέον έγκυρα ψηφοδέλτια κατανεμημένα και στους τρεις συνδυασμούς δεν άλλαξαν το αποτέλεσμα στο Δήμο της Βόρειας Φθιώτιδας.

Δεν έφερε αλλαγές η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λαμίας που εκδίκασε την ένσταση και την αντένσταση που αφορούσε το Δήμο Δομοκού και την επικύρωση του αποτελέσματος της 1ης Κυριακής.

Έτσι Δήμαρχος βάσει του αποτελέσματος του Β’ γύρου είναι ο Μπάμπης Λιόλιος, που ήδη έχει προχωρήσει όλες τις διαδικασίες για τη λειτουργία του Δήμου με το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την απόφαση 625/2019 του Διοικητικού Δικαστηρίου, αποτελούμενο από τους Ανδρέα Θεοδωρίδη Πρόεδρο Πρωτοδικών ΔΔ, Νέλλη – Πηνελόπη Γεωργούτσου, και Ελισάβετ Βαλάση (Εισηγήτρια) Πρωτοδίκες ΔΔ, προστέθηκαν συνολικά 23 έγκυρα ψηφοδέλτια, τα οποία προσμετρήθηκαν στα γνωστά 8.803, σύνολο 8.826, χωρίς να αλλάξουν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

Αναλυτικά, το Δικαστήριο πρόσθεσε 13 ψηφοδέλτια στην παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» του Δημήτρη Τζιαχρήστα (από τα 15 που ζητούσε) και του αφαίρεσε 2 (από τα 23 που ζητούσε η αντένσταση), σύνολο 4.410 (από 4.399 που είχε δώσει επίσημα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λαμίας).

Αντίστοιχα στο συνδυασμό «+Δημότες» του Μπάμπη Λιόλιου προστέθηκαν 11 ψηφοδέλτια (από τα 14 άκυρα που ζητούσε), ενώ του αφαιρέθηκαν 2 βάση της ένστασης του αντιπάλου συνδυασμού (από τα 29 που ζητούσε). Σύνολο 3.844 έγκυρα ψηφοδέλτια (αντί 3.835).

Τα υπόλοιπα τρία (3) έγκυρα ψηφοδέλτια που προστέθηκαν στο σύνολο, πάνε υπέρ της Λαϊκής Συσπείρωσης από τα τέσσερα (4) που ήθελε η αντένσταση (572 σύνολο).

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε ακριβώς τι ζητούσαν από το Διοικητικό Δικαστήριο οι δύο πλευρές διά μέσω των δικηγόρων τους, Γιάννη Μπαϊκούση (Δημ. Τζιαχρήστας) και Γιώργου Ρεντίφη (Μπ. Λιόλιος).

Όπως διαβάζουμε στο σκεπτικό της απόφασης που ανακοινώθηκε επίσημα το πρωί της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου: «Κατά συνέπεια, ο συνδυασμός των ενισταμένων «Δύναμη Δημιουργίας» έλαβε ποσοστό 49.96% (4.410/8.826) και δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψήφων, γεγονός που θα του εξασφάλιζε την εκλογή από την πρώτη ψηφοφορία. Επομένως, ορθώς εχώρησε η επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, κατά την οποία ο συνδυασμός «+Δημότες» απέσπασε την απόλυτη πλειοψηφία των εγκύρων ψηφοδελτίων και ανακηρύχθηκε επιτυχών…».

«Με τη συγκεκριμένη απόφαση δόθηκε τέλος στην υπόθεση των δημοτικών εκλογών στο Δήμο Δομοκού», σημειώνει στο LamiaReport ο δικηγόρος Γιώργος Ρεντίφης που προσθέτει: «Το δικαστήριο αφού εξέτασε την ένσταση του απερχόμενου Δημάρχου και την αντένσταση του εντολέα μου και νέου Δημάρχου Δομοκού κ. Λιόλιου απεφάνθη ότι ορθώς οδηγήθηκε η εκλογή Δημάρχου στη δεύτερη Κυριακή, αφού τα κακώς ακυρωθέντα ψηφοδέλτια και των δυο συνδυασμών αλλά και του τρίτου συνδυασμού της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΟΜΟΚΟΥ που καταχωρήθηκαν εν τέλει στα έγκυρα με βάση την ανωτέρω απόφαση, δεν επηρεάζουν ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών. Οπότε με την απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λαμίας αποτυπώθηκε ορθότερα η κυρίαρχη βούληση του εκλογικού σώματος, ώστε να μην καταλείπεται πλέον αμφιβολία σε κανέναν σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των εκλογών».