Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμένα Βούρλα: Εντοπίστηκε σώα η τουρίστρια που χάθηκε στην Κνημίδα - Δείτε εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 15:35 Καμένα Βούρλα: Εντοπίστηκε σώα η τουρίστρια που χάθηκε στην Κνημίδα - Δείτε εικόνες

Επικοινώνησε μόνη της με το «112» αλλά δεν μπορούσε να δώσει οδηγίες για το σημείο που βρισκόταν.

Μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση αλλοδαπής τουρίστριας που είχε χαθεί στο όρος Κνημίδα πάνω από τα Καμένα Βούρλα, στήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (4/9) από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

Γύρω στη 1:00' το μεσημέρι στο κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Λαμία μεταβιβάστηκε κλήση του «112» από την αλλοδαπή γυναίκα που χάθηκε κατά τη διάρκεια περιπάτου στο συγκεκριμένο όρος προσπαθώντας να εξερευνήσει σπηλιές της περιοχής.

Αν και ήταν καλά στην υγεία της και μιλούσε με τους διασώστες στο τηλέφωνο, εντούτοις δεν μπορούσε να δώσει σωστές πληροφορίες για το που ακριβώς βρισκόταν. Πυροσβέστες και Αστυνομικοί έχοντας μόνο το στίγμα του κινητού ξεκίνησαν για την ανεύρεσή της.

Στο σημείο έσπευσαν πρώτα Πυροσβέστες από το ΠΚ Αγίου Κων/νου με επικεφαλής τον Διοικητή Γιώργο Μπόνο, και Αστυνομικοί του ΑΤ Καμένων Βούρλων. Στην επιχείρηση συμμετείχε ενεργά και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καμένων Βούρλων Δημήτρης Καραμανώλης, καθώς ήταν αυτός που πήγε τους Πυροσβέστες στο σωστό μονοπάτι μέσα στο δάσος.

Λίγο πριν τις 2:00’ το μεσημέρι στο μοναδικής ομορφιάς μονοπάτι του όρους που δεσπόζει πάνω από την Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, έφτασε και η Ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον Υποδιοικητή Χρήστο Πλουμάκη. Τότε δόθηκε από τον ασύρματο το ευχάριστο νέο από τον Διοικητή του ΠΚ του Αγίου Κων/νου, ότι η γυναίκα είχε βρεθεί καλά στην υγεία της.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πρόκειται για τουρίστρια γύρω στα 50 από την Ιρλανδία, που ως λάτρης της φύσης θέλησε να εξερευνήσει τις ομορφιές του βουνού. Αποπροσανατολίστηκε όμως και «παγιδεύτηκε» σε δύσβατο σημείο και τότε φοβισμένη κάλεσε τη γραμμή σωτηρίας.

Σε αυτή την κατάσταση – καλά αλλά φοβισμένη - γύρω στις 14:20’ επέστρεψε με τη βοήθεια των πυροσβεστών στο μονοπάτι όπου βρισκόντουσαν και τα οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, προκειμένου να επιστρέψει στο ξενοδοχείο της στα Καμένα Βούρλα.