Στο Δήμαρχο Δομοκού ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 17:40 Στο Δήμαρχο Δομοκού ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς

Συζήτηση – ενημέρωση για το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Φθιώτιδας με έδρα το Δομοκό και τις προοπτικές συνεργασίας των δύο φορέων

Επίσκεψη στο γραφείο του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Δομοκού Μπάμπη Λιόλιου, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής (6/9) ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδας Θεόδωρος Δημόπουλος, ως υπεύθυνος του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Φθιώτιδας που έχει έδρα το Δομοκό.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο φορέων με τον κ. Δημόπουλου να ενημερώνει σχετικά με τις δυνατότητες του Ιδρύματος το οποίο εδώ και δύο χρόνια αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ για τις υπηρεσίες που παρέχει. Κάτι που έχει φέρει επιπρόσθετα έσοδα 240.000 ευρώ κατά έτος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΚΠΠΣΕ, μέσα από την αξιοποίηση προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ., η δομή είναι στελεχωμένη από προσωπικό πολλαπλών ειδικοτήτων (π.χ. νοσηλευτικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές, κ.α.), αλλά και το γεγονός ότι ήδη έχει υποβληθεί νέο αίτημα, σε περίπτωση υλοποίησης νέου κύκλου προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης.

Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες σε νομοθετικό επίπεδο για τη σύσταση έντεκα (11) θέσεων μόνιμου προσωπικού (ν. 4578/2018), πολλαπλών ειδικοτήτων και επιπλέον δύο (2) θέσεων μόνιμου προσωπικού (ν. 4611/2019), που αφορούν και την εν λόγω δομή, ενώ στη βάση της μεγέθυνσης των δημοσιονομικών δεικτών του φορέα, έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για τη μελλοντική στελέχωση του Κέντρου συνολικά, και με νέο επικουρικό προσωπικό, δώδεκα (12) ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων.

Τέλος, έγινε υπενθύμιση για την ένταξη έργου ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Παραρτήματος ΑμεΑ Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ. στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Δεκέμβριος 2018), καθώς και προένταξη έργου ενεργειακής αναβάθμισης, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, στο πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ» (Ιούνιος 2019).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση