Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ Στυλίδας: «Καταδικάζουμε τις εν κρυπτώ αποφάσεις της Κυβέρνησης»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2019 19:03 ΣΥΡΙΖΑ Στυλίδας: «Καταδικάζουμε τις εν κρυπτώ αποφάσεις της Κυβέρνησης»

«Όχι» στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Καραβόμυλο και γκετοποίηση της περιοχής…

Θέση σχετικά με τη δημιουργία Hot spot στον Καραβόμυλο πήρε η Οργάνωση Μελών Στυλίδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.).

Συγκεκριμένα συγκρίνουν τις ενέργειες του δικού τους κόμματος στο προσφυγικό σε σχέση με τις ενέργειες της σημερινής κυβέρνησης καταδικάζοντας τους εν κρυπτώ χειρισμού ςκαι την προσπάθεια γκετοποίησης της περιοχής.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

«Σχετικά με το ζήτημα της εγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο Παπαποστόλου, στην περιοχή του Καραβομύλου, ως Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Στυλίδας τονίζουμε τα εξής:

-Έχουμε αποδείξει διαχρονικά ως κόμμα την πίστη μας στην αξία της αλληλεγγύης και της βοήθειας των αδύναμων κοινωνικών ομάδων είτε πρόκειται για Έλληνες πολίτες είτε για πολίτες άλλων χωρών, τους οποίους οι συνθήκες ανάγκασαν να βρεθούν εντός ελληνικών συνόρων.

-Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η διαχείριση των προσφυγικών ροών έγινε με την κατάλληλη οργάνωση ώστε να διασφαλιστεί το αξιοπρεπές επίπεδο φιλοξενίας και διαβίωσης των προσφύγων αλλά και η ομαλή ενσωμάτωσή τους στις κατά τόπους κοινωνίες.

-Σε αντίθεση με τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή κυβέρνηση διαχειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα με πρωτοφανή προχειρότητα και ανευθυνότητα.

-Καταδικάζουμε τους χειρισμούς της κυβέρνησης η οποία λαμβάνει αποφάσεις εν κρυπτώ και φέρνει την τοπική κοινωνία προ τετελεσμένων γεγονότων.

-Καταδικάζουμε τη λογική δημιουργίας στρατοπέδου συγκέντρωσης, με συνέπεια την γκετοποίηση του συγκεκριμένου χώρου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

-Απαιτούμε διαφάνεια και πλήρη ενημέρωση για τους χειρισμούς και τις αποφάσεις της κυβέρνησης πάνω στο θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή αυτή.

-Απαιτούμε, σε περίπτωση δημιουργίας δομής φιλοξενίας, αυτή να έχει σκοπό τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης και την τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής, όπως επίσης και τη διασφάλιση του δικαιώματος στην μόρφωση για τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν.

-Απαιτούμε την ενημέρωση όλων των τοπικών αρχών και των κατοίκων της περιοχής, ώστε η εγκατάσταση και η μετέπειτα ενσωμάτωση των προσφύγων στην τοπική κοινωνία, να είναι ομαλή χωρίς την εμφάνιση ανεπιθύμητων φαινομένων και συμπεριφορών από καμία πλευρά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ενεργή συμμετοχή των μελών του στα δρώμενα της κοινωνίας θα αντιπαλέψει σε κάθε περίπτωση  την εφαρμογή αποφάσεων οι οποίες προσβάλλουν και υποβιβάζουν τις έννοιες της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».