Πόνος και θλίψη στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Νικολάου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 01:10 Πόνος και θλίψη στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Νικολάου

Με έκδηλα τα συναισθήματα του πόνου και της θλίψης του αποχωρισμού, ο κλήρος και ο λαός της Φθιώτιδας, συμμετείχε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ποιμενάρχου μας κυρού Νικολάου.

Το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Μητροπολιτικό εψάλη ο Όρθρος εις τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος και ακολούθως ετελέσθη Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Τοποτηρητού της απορφανισμένης  Ιεράς Μητροπόλεως μας, Σεβαμσιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κ. Χρυσοστόμου, του Διευθυντού του Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αγαθαγγέλου Κόκλα, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανού Γιαντσίδη, του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ανθίμου Νεραντζή, Συνοδικού Γραμματέως, του Αγιορείτου Ιερομονάχου π. Επιφανίου Παντοκρατορινού, των εξ Αθηνών Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστοφόρου Δημοπούλου και π. Νικηφόρου Κυπριανού, του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νεκταρίου Καλύβα,  του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Νήσου Τήνου Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Γεωργίου Φανερού, του Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Δημητρίου Καραλή, τ. Προϊσταμένου Του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Λαμίας και άλλων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας και των Διακόνων.

Εκ του Ιερού Βήματος παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος.

Ιδιαίτερα συγκινητικό λόγο για τον μακαριστό Μητροπολίτη, εκφώνησε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας και Συνοδικός Γραμματεύς Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής τονίζοντας το τεράστιο Εκκλησιαστικό, Ποιμαντικό, Ιεραποστολικό, Φιλανθρωπικό και Κοινωνικό έργο που άφησε ως παρακαταθήκη ο αείμνηστος Ποιμενάρχης στα 23 χρόνια που έζησε στη Φθιώτιδα.

Ομοίως συγκινητικά τα λόγια του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Σεβασμότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου προ του ιερού μνημόσυνου:

Μετά την ολοκλήρωση των Ιερών Ακολουθιών εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού προσεφέρθη καφές σε όλους εις μνήμην του αειμνήστου εις το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο.

Στην συνέχεια οι άγιοι Αρχιερείς μετέβησαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας, όπου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος ετέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδας και στην συνέχεια εκ μέρους της Ιεράς Αδελφότητος προσεφέρθη τράπεζα σε όλους.

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και στο Ιερό Μνημόσυνο παρέστησαν: Ο Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Θέμης Χειμάρας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ηλίας Κυρμανίδης, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος,  συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Αρίστος Περρής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Φούρλας, ο Λιμενάρχης της Νήσου Τήνου Υποπλοίαρχος Βασίλειος Αποστολόπουλος, ο τ. Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο κ. Κωνσταντίνος Σταϊκούρας τ. Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του τ. πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή,  Εκπρόσωποι φορέων του τόπου μας, οι συγγενείς του μακαριστού Ποιμενάρχου μας και πλήθος Ιερέων και λαού της Μητρόπολης.

Δείτε φωτογραφίες από τη σελίδα της ΙΜ Φθιώτιδας:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση