Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Χάθηκε πολύτιμος χρόνος - Γιατί καθυστέρησε το ασθενοφόρο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 16:50 Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Χάθηκε πολύτιμος χρόνος - Γιατί καθυστέρησε το ασθενοφόρο

Σοβαρές καταγγελίες για καθυστέρηση του ασθενοφόρου που κλήθηκε να παραλάβει τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα από το σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η κλήση στο κέντρο υγείας Αλμυρού, στο οποίο υπάγεται ο Πτελεός έγινε ακριβώς στις 4:27 το ξημέρωμα της Δευτέρας. Ωστόσο το κέντρο δεν διέθετε ασθενοφόρο. Ως αποτέλεσμα, ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο του Βόλου το οποίο όμως απέχει από τον Πτελεό περίπου 70 χιλιόμετρα. Έτσι το ασθενοφόρο που ξεκίνησε, έφτασε στο σημείο της κλήσης περίπου μία ώρα αργότερα.

Όπως ανέφερε στο newsit.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός «χθες στο κέντρο υγείας Αλμυρού για άλλη μια φορά δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Η κλήση στο κέντρο υγείας έγινε στις 4:27. Επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο στον Αλμυρό, ξεκίνησε όχημα από το νοσοκομείο του Βόλου. Δεδομένης της απόστασης η οποία είναι περίπου 70 χιλιόμετρα, το ασθενοφόρο καθυστέρησε περίπου μία ώρα να φτάσει κι έκανε άλλο τόσο να επιστρέψει αφού κι ο δρόμος στην περιοχή είναι κακός».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το ΕΚΑΒ όταν δέχεται κλήση για έκτακτο περιστατικό, πρέπει να ανταποκρίνεται σε άμεσο χρόνο». Αυτό στην προκειμένη περίπτωση δεν συνέβη όχι όμως με ευθύνη του ΕΚΑΒ. «Αν υπήρχε ασθενοφόρο» εξήγησε στο newsit.gr ο κ. Γιαννακός, «θα έφτανε σε ένα τέταρτο – είκοσι λεπτά». «Θα μπορούσε ενδεχομένως» πρόσθεσε, «να γίνει ανάταξη του ασθενή διότι στα καρδιολογικά περιστατικά παίζει ρόλο ακόμη και το λεπτό». «Αυτός επομένως ο χρόνος που πέρασε είναι κρίσιμος» σημείωσε, εξηγώντας πάντως ότι δεν είναι δεδομένο ότι ο ασθενής θα επιβίωνε».

Ο ίδιος υπογράμμισε: «έχουμε πολλές φορές αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με ασθενοφόρα στα κέντρα υγείας. Θυμίζω ότι το καλοκαίρι πέθανε στο Καρλόβασι Σάμου έναν 19χρονο παιδί διότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο». Καταλήγοντας τόνισε ότι «πάρα πολλές βάρδιες στα Κέντρα Υγείας είναι ακάλυπτες». «Πριν από λίγο καιρό που έγινε το περιστατικό με τη 13χρονη στο λούνα παρκ, πάλι δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Και τότε αν χρειαζόταν ασθενοφόρο, πάλι δεν θα υπήρχε», κατέληξε.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση