Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά στο δρόμο Μακρακώμης - Καρπενησίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 16:55 Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά στο δρόμο Μακρακώμης - Καρπενησίου

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση κινητοποίησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Μακρακώμης.

Γύρω στις 4:15’ το απόγευμα της Δευτέρας (9/9) πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν στο ύψος του 3ου χλμ Μακρακώμης – Καρπενησίου σε σημείο όπου υπάρχουν πουρνάρια.

Δίπλα ακριβώς υπάρχουν καλλιέργειες από φυστικιές αλλά και πυκνή βλάστηση κι αυτό από μόνο του ήταν αρκετό για να δημιουργεί ανησυχίες για την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Δύο οχήματα από την ΠΥ Μακρακώμης έφθασαν πολύ γρήγορα στο σημείο και ξεκίνησαν την κατάσβεση, ενώ ενισχύσεις εστάλησαν και από το ΠΚ Αργυροχωρίου. Συνολικά στο σημείο επιχείρησαν 4 οχήματα με 15 Πυροσβέστες. Στη μάχη κατά της φωτιάς συνέδραμαν και οι αστυνομικοί του ΑΤ Σπερχειάδας, καθώς και η Πολιτική Προστασία του Δήμου θέτοντας στη διάθεση των πυροσβεστικών δυνάμεων όσα μέσα χρειαζόντουσαν, με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ανδρέα Παπασάρα.

Επίσης στο σημείο βρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Πάνος Κοντογεώργος και Βίκυ Αρβανίτη, αλλάκαι ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Στεφανής ο οποίος ήταν αυτός που είδε πρώτος τις φλόγες στα ξερά χόρτα και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Η πυρκαγιά αντιμετωπίστηκε – όπως έπρεπε – στο αρχικό τη στάδιο χωρίς να προκαλέσει προβλήματα. Στο σύνολο αποτεφρώθηκε ένα (1) στρέμμα αγροτοδασικής έκτασης.