Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε σχολεία της Μαλεσίνας για τον Αγιασμό ο Γιάννης Οικονόμου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 14:26 Σε σχολεία της Μαλεσίνας για τον Αγιασμό ο Γιάννης Οικονόμου

Το μήνυμα του για την έναρξη της σχολικής χρονιάς…

Στη Λοκρίδα και συγκεκριμένα στη Μαλεσίνα βρέθηκε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Οικονόμου παραβρέθηκε στην τελετή του αγιασμού στο 1ο Δημοτικό σχολείο Μαλεσίνας, ενώ στη συνέχεια παραβρέθηκε στον αγιασμό του Γυμνασίου-Λυκείου Μαλεσίνας.

«Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σήμερα και θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική χρονιά», αναφέρει στο μήνυμά του ο βουλευτής Φθιώτιδας και προσθέτει: «Θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε ώστε το σχολείο και ιδιαίτερα το Δημόσιο σχολείο να καταστεί χώρος έμπνευσης, εξέλιξης, μόρφωσης και χειραφέτησης. Αυτό μας αφορά όλους. Την Πολιτεία, τους γονείς, τους δασκάλους και καθηγητές και φυσικά τους μαθητές.

Τώρα έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε ένα σχολείο που όχι μόνο θα παρέχει γνώσεις και δεξιότητες χρήσιμες για να μπορούν τα παιδιά να σταθούν στις απαιτήσεις του παγκόσμιου ανταγωνισμού αλλά και που θα προάγει την κριτική σκέψη, τη συνεργασία, την πρωτοβουλία, την αυτοπεποίθηση.

Για μία Παιδεία που θα δίνει στους νέους Έλληνες την κριτική, σφαιρική και ανθρωπιστική μόρφωση που χρειάζεται για να γίνουν μορφωμένοι πολίτες και δημιουργικοί άνθρωποι.»